Středočeský kraj začal s očkováním na Silvestra.

Prvních 975 očkovacích dávek proti onemocnění Covid 19 dorazilo dnes krátce před 16 hodinou do Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov. Ve čtvrtek 31. prosince, tedy na Silvestra, v 11 hodin dopoledne zahájí Středočeský kraj za účasti hejtmanky Petry Peckové (STAN) a radního pro oblast zdravotnictví Pavla Pavlíka (ODS) očkování zdravotníků, které by je mělo ochránit před nemocí Covid 19. „První vakcíny budou aplikovány zdravotníkům z ARO, příjmu covidových pacientů a zdravotníkům záchranné služby přímo v benešovské nemocnici. V dalších dnech pak bude vakcinace zahájena i v dalších oblastních nemocnicích,“ informuje středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Podle radního pro oblast zdravotnictví Pavla Pavlíka (ODS) je kraj na očkování připraven a vytvoření dobrých podmínek pro jeho aplikaci je pro vedení kraje jednoznačnou prioritou. „V pátek si dávky vakcíny z mrazáku v Benešově vyzvedne i Oblastní nemocnice Kolín a s vakcinací zdravotnického personálu začne v sobotu. V pondělí ji pak zahájí i krajské nemocnice v Příbrami, Kladně a v Mladé Boleslavi,“ upřesnil radní P. Pavlík. Se zvyšujícími se počty dodaných vakcín budou podle jeho slov aktivována i další očkovací místa v každém okresním městě.

Radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík převzal vakcíny pro Středočeský kra

Středočeský kraj v souvislosti s očekávanými pravidelnými dodávkami vakcín od ledna příštího roku připravuje také manuál, který zajistí organizaci očkování na celém území regionu v souladu s národní strategií.