Stavební práce po dva pracovní týdny přeruší železniční dopravu mezi Trutnovem a Červeným Kostelce

Plánovaná stavební činnost Správy železnic přeruší po dobu dvou pracovních týdnů železniční dopravu na trati mezi Trutnovem a Červeným Kostelcem. Ve dnech 26. 2. – 1. 3. a 4. 3. – 8. 3., vždy mezi 7:20 a 15:30 hod., mezi těmito městy nebudou jezdit žádné vlaky a České dráhy proto zajistí pro své cestující náhradní autobusovou dopravu. Opatření se dotkne především rychlíku Krakonoš a spěšných vlaků na lince Svoboda nad Úpou – Hradec Králové.

Náhradní autobusová doprava bude organizována podle výlukového jízdního řádu. Zavedeny budou dvě linky náhradní autobusové dopravy. Autobusy linky Z budou vyjíždět o cca 10 minut dříve než autobusy linky R a budou zastavovat na zastávkách i ve Velkých a Malých Svatoňovicích. Autobusy linky R staví v zastávkách Trutnov hl.n., Trutnov-Poříčí, Rtyně v Podkrkonoší, autobusová stanice a Červený Kostelec. Náhradní autobusová doprava za ranní osobní vlak Os 5104 Jaroměř – Svoboda nad Úpou bude mimořádně zastavovat i na zastávce Suchovršice.

Zastávky náhradní autobusové dopravy

  • Červený Kostelec: před staniční budovou
  • Rtyně v Podkrkonoší zastávka: na autobusové zastávce „Rtyně v Podkrkonoší, Kampelička“
  • Rtyně v Podkrkonoší: na autobusové zastávce „Rtyně v Podkrkonoší, aut.st.“
  • Velké Svatoňovice: na autobusové zastávce „Velké Svatoňovice, pod kopečkem“
  • Malé Svatoňovice: před staniční budovou, na autobusové zastávce „Malé Svatoňovice, žel.st.“
  • Suchovršice: na autobusové zastávce „Suchovršice, odb.žel.zast.“
  • Trutnov střed: na autobusové zastávce „Trutnov, Poříčí, žel.st.střed“
  • Trutnov-Poříčí: na autobusové zastávce „Trutnov, Poříčí, nám.“
  • Trutnov hlavní nádraží: před staniční budovou

V souvislosti s výlukou je potřeba počítat i s omezením některých služeb. V autobusech náhradní autobusové dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, z kapacitních důvodů se přednostně budou přepravovat kočárky.

Prosíme cestující, aby při plánování svých cest zohlednili tato omezení. Podrobnosti k dopravním opatřením jsou uvedené ve výlukových jízdních řádech zde. Aktuální jízdní řády najdou cestující také v aplikaci Můj vlak, ve vyhledávači spojení na www.cd.cz nebo v sekci Omezení provozu. Za možné komplikace spojené s výlukou na trati se cestujícím omlouváme.

 

Titulní ilustrační foto