Startuje největší amatérský šipkařský turnaj v ČR, hraje se o čtvrt milionu korun

Pivovar Gambrinus organizuje největší amatérský šipkový turnaj v České republice. Šipky jsou ve světě stále populárnějším sportem, hraje je více než 50 milionů lidí. Zájem o šipky roste i v Česku, a to především v poslední době díky úspěchům českého šipkaře Karla Sedláčka. Do největšího amatérského turnaje Gambrinus Cup se zapojí stovky hráčů ve více než 400 hospodách.

Gambrinus se rozhodl popularizovat šipky v hospodách, do nichž dodává svá piva.

 

„Šipky jsou typickým hospodským sportem, který přináší zábavu, vzájemné hecování a příjemně strávený čas s přáteli. A k tomu se Gambrinus skvěle hodí,“ vysvětluje manažer projektu Jan Odložil, proč se značka rozhodla soustředit na šipkové turnaje.

 

Do turnaje Gambrinus Cup se mohou amatérští hráči přihlásit už nyní. Na webu www.gambrinuscup.cz stačí vyplnit přihlášku pro čtyřčlenný tým a vybrat si konkrétní hospodu. Největší amatérský turnaj v šipkách startuje 11. října ve 400 hospodách po celém Česku. Vítězný tým velkého finále, které se uskuteční 18. prosince ve Fóru Karlín, si pak rozdělí odměnu 250 tisíc korun.

Patronem turnaje je nejlepší český šipkař Karel Sedláček.

Jsem rád, že se Gambrinus rozhodl uspořádat turnaj pro všechny nadějné hráče. Je to skvělá propagace našeho sportu. Věřím, že se mezi stovkami amatérských hráčů najdou talenti, kteří do budoucna obohatí i profesionální soutěže,“ říká historicky první český hráč, který získal statut profesionála a hraje nejprestižnější světové soutěže.

Účastníky a propagátory turnaje budou také sportovní moderátor Petr Svěcený, společně s bývalým fotbalistou Petrem Švancarou a hercem Jakubem Kohákem. Gambrinus šipky propaguje i v rámci aktuální televizní o digitální kampaně.

Chceme šipky zpopularizovat a dostat je mezi širokou veřejnost, aby Gambrinus a šipky bavily lidi v hospodách po celé České republice. Rádi bychom do této zábavy vtáhli především ty, kteří šipky ještě nezkusili – proto je Gambrinus Cup pouze pro amatéry. Věříme, že se do turnaje přihlásí přes tisíc čtyřčlenných týmů a nejlepší z nich si odnese čtvrt milionu korun,“ dodává Jan Odložil.

Důležité informace o turnaji a jeho organizaci naleznete na www.gambrinuscup.cz.