Staropramen spouští prodej Nealka s vylepšenou recepturou

 Staropramen reaguje na rostoucí poptávku po nealkoholických variantách piva a uvádí na trh Nealko s novou recepturou. To má plnější chuť, je vyvážené a chmelově hořké i díky české odrůdě chmele Sládek z žatecké oblasti. Řadí se mezi nejvíce hořká nealkoholická piva od velkých pivovarů.

Poptávka po nealkoholických pivních alternativách roste.

Trend souvisí s proměnou životního stylu. Lidé různých věkových skupin jsou dnes daleko aktivnější, sportují, cestují, více se zajímají o zdravý životní styl. Přesto si rádi vychutnají nápoj na bázi piva.

„Nealkoholické pivo nyní tvoří už 4 % celkové konzumace piva v Česku.[1]Na popularitě také stoupají piva s vyšší hořkostí a plnější chutí. Přicházíme tak s novou, vylepšenou recepturou,“ říká Jan Špaček, vrchní sládek pivovaru Staropramen.

Dodává, že se receptura v rámci slepého produktového testu stala nejlepší volbou pro spotřebitele, kteří již Staropramen Nealko pili, ale i pro ty, kteří preferovali jiné značky. Osmdesát šest procent z několika set konzumentů tak v testu hodnotilo nové Nealko jako lepší nebo minimálně stejně dobré jako to původní.[2]

Nový Staropramen Nealko má o dvě jednotky vyšší hořkost než většina široce dostupných nealkoholických piv na českém trhu.

Za ni i intenzivnější chmelové aroma vděčí zejména chmelu Sládek z žatecké oblasti.

Novinku spotřebitelé mohou v obchodech a provozovnách zakoupit od března. K dostání je v čepované formě, ve vratných lahvích i ve stále oblíbenějších plechovkách. V průběhu Velikonoc se ve vybraných regionech budou moci s novinkou setkat i někteří řidiči, a to v rámci preventivní akce „Řídím, piju nealko pivo“. Jedná se o společný projekt Českého svazu pivovarů a sladoven, Policie ČR a Besipu.

 

 

 

[1] Nielsen Data, 2023

[2] IPSOS, 06/2023