StarDance XI. řada – čtvrtý taneční večer

Na taneční parket se vrátili tanečníci, kteří uplynulý večer nemohli z důvodu karantény vystoupit. Vrátila se i moderátorka Tereza Kostková. Simona Babčáková pro nemoc nemohla vystoupit a podle pravidel taneční pár parket opustil.

Jan Cina a Adriana Mašková

První pár předvedl paso doble na hudbu S. Prokopfjeva z baletu Romeo a Julie.

Richard Genzer zhodnotil, že to bylo romantické vystoupení Jana charakterizoval jako skvělého vrátného, který otevřel dveře soutěžního večera. V jejich vystoupení neviděl moc chyb.

Tatiana Drexler ocenila scénické zpracování, krásný příběh pohybu, jen doporučila Janovi více zvednout pánev a oběma více tance v páru.

Jan Tománek vyzdvihl napětí, muzikálnost děje, slušná technika. Konstatoval že Jan Cina jako herec a hudebník není tanečník, je těžké pro něj udržet postavení, jedna chyba byla, že jako první nasadili laťku vysoko. Zdeněk Chlopčík nevnímá jako závadu, když nasadili vysoko laťku. Nechtěl opakovat přednosti, souhlasí s hodnocením svých kolegů. Na závěr nebylo tak dobré postavení jako na začátku, při tanci s rekvizitou, je třeba, aby bylo více vidět, jinak velmi dobrý tanec.

V bodovém hodnocení získal pár toto hodnocení:

Richard Genzer 9

Tatiana Drexler 9

Jan Tománek 9

Zdeněk Chlopčík 8

Marika Šoposká a Robin Ondráček

Taneční pár zatančil tango.

Tatiana poprvé měla pocit, že bychom dnes mohli zvrátit situaci pro Mariku pozitivně. Tanec měl napětí, nechyběl entuziasmus a bylo to napínavé. Ocenila by kdyby udělali alespoň pět kroků v kontaktu a Marika přitom neměnila pozici. Jan Tománek pochválil Mariku, že neposlechla jeho radu z minulého večera, tentokrát přišla charismatická tanečnice, která předvedla pěkné vystoupení, ocenil Robinovu choreografii a doporučil Marice více zpevnit střed těla.  

V bodovém hodnocení získal pár toto hodnocení:

Richard Genzer 7

Tatiana Drexler 7

Jan Tománek  8

Zdeněk Chlopčík 7

Tereza Černochová a Dominik Vodička

I tento pár zatančil tango představující příběh číšníka a zákaznice v restauraci.

Jan Tománek položil Tereze otázku jestli před StarDance někdy tančila. Vyseknul Tereze poklonu, protože si troufla na začátku čísla dělat partnera a potom se přehodila na partnerku. Jan Tománek nečekal, že tak krásné číslo ve Star Dance ještě uvidí. Zdeněk Chlopčík ocenil roli Dominika, Dominik je dobrý ale Tereza je lepší. Už v minulém díle řekl Tereze, že by si s ní rád zatančil.

Bodové hodnocení získal pár velmi pěkné, porotci poprvé zvedli desítky.

Richard Genzer 10

Tatiana Drexler 9

Jan Tománek 10

Zdeněk Chlopčík 10

Zdeněk Godla a Tereza Prucková

Zdeněk s Terezou předvedli paso doble.

Richard Genzer vidí že Zdeněk tancuje tři kroky: dopředu, dozadu a libovolný doleva nebo doprava, ale Richarda to baví.

Tatiana Drexler konstatovala, že tancovali twisty, ale při posledním musela Tereza Zdeňkovi napovědět, kterou má jít nohou. Vyzvedla Terezinu práci, protože ze Zdeňka dostane absolutní pravdu. Zdeněk Chlopčík konstatoval, že Zdeněk je charismatický, a na parketu tančil chlap, opravdový chlap a i kdy to možná nebylo úplně paso doble , viděl na parketu opravdového chlapa a to se mu líbilo.

Bodové hodnocení:

Richard Genzer 5

Tatiana Drexler: 6

Jan Tománek 6

Zdeněk Chlopčík 5

Tomáš Verner a Kristýna Coufalová

Tomáš s Kristýou přdvedli na parketu tango.

Richard Genzer ocenil vystoupení gestem. Jan Tománek  kladně hodnotil zvládnutou techniku, dobré držení a zvládnutá choreografie. Jediný nedostatek, který může vytknout,  byla pánev vzadu, Tomáš výborně spravil ramena, ale pánev zůstala vzadu.

Richard Genzer 9

Tatiana Drexler 9

Jan Tománek 9

Zdeněk Chlopčík 9

Martina Viktorie Kopecká a Marek Dědík

Zatančili rumbu, kdy Martina Viktorie začala tancem na podlaze. Následoval krásný tanec v páru.

Tatiana hodnotila že se stupňuje Martina v emocích ale doporučila více se odevzdat umění Markova tance a to se jí začíná dařit a díky Markovým vynikajícím točením se Tatianino hodnocení zvýšilo o bod.

Zdeněk ocenil nádhernou choreografii s velmi obtížnými prvky. Rumba je nejen o pohledu, což se  Martině Viktorii  dařilo, ale i o vnímání celého těla, vnímání pohybu a dotyku a to Zdeňkovi v tomto tanci trochu chybělo.

Richard Genzer 7

Tatiana Drexler 7

Jan Tománek 7

Zdeněk Chlopčík 6

Mirai Navrátil a Lenka Nora Návorková

Mirai s Lenkou zatančili tango.

Richard Genzer vysvětlil , že se tančí i horní částí těla, to je potřeba uvolnit. Tatiana Drexler ocenila výbornou techniku chodidel , fantastickou rytmiku, nelíbilo se jí však Miraiovo držení, postavení bylo strašné. Jan Tománek poděkoval Miraiovi za dnešní taneční výkon.

Richard Genzer 7

Tatiana Drexler 7

Jan Tománek 7

Zdeněk Chlopčík 6

Andrea Sestini Hlaváčková a Michal Necpál

Andrea s Michalem zatančili paso doble, na začátku Michal s úžasnou zručností stáhl ubrus z prostřeného stolu a použil ho jako součást kostýmu

Jan Tománek při svém hodnocení konstatoval, že tenis je rychlá hra, Andrein výraz během tance byl jako by šla hrát olympijské finále, ruce pracovali jako u profesionální tanečnice, ocenil perfektně zvládnutou choreografii, ale měl i drobnou výtku, že neviděl v těle dostatek napětí. Tanec měl příběh, měl výraz, ale chvílemi na něho Andrea působila poněkud odevzdaně.

Tatianě Drexler se líbila choreografie nabitá zajímavými náročnými prvky, ale chyběla jí rychlost.  Richard Genzer konstatoval, že v rychlých pasážích tanec utíkal a nohy byly od sebe.

V bodovém hodnocení páru bylo následovné:

Richard Genzer 8

Tatiana Drexler8

Jan Tománek 8

Zdeněk Chlopčík 7

Vyřazování

Potom následovalo napětí, který pár bude v tomto tanečním večeru vyřazen: V dalším večeru již na parketu neuvidíme Zdeňka Godlu a Terezu Pruckovou.

Příští večer bude věnován filmovým melodiím a z tanců se můžeme těšit na jive a cha-chu.

 

Foto: M. Křepelka

 

Výsledky Stardance 2021