Srážka vlaku Os 17544 s nákladním vlakem ve stanici Kdyně.

Trať 185 | Domažlice – Horažďovice předm. v  úseku: Kdyně – Domažlice . Srážka vlaku Os 17544 s nákladním vlakem ve stanici Kdyně.

Srážka vlaku Os 17544 s měřícím vlakem ve stanici Kdyně.


dnes 9. 9. 2020 v 7.10 hodin v Kdyni projel osobní vlak jedoucí z Klatov do Domažlic odjezdové návěstidlo zakazující jízdu, vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a následně se s tímto vlakem srazil. Dle informací, které obdržela Drážní inspekce, v důsledku mimořádné události jeden z vlaků vykolejil. Na místě je dosud neupřesněný počet zraněných. Provoz na trati je zastaven. Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti mimořádné události.


Na místě probíhá vyšetřování a následně dojde k nakolejení motorového vozu a oprava v kolejišti.


Ve Kdyni dnes došlo ke srážce osobního vlaku a vlaku CD Cargo. Zraněno bylo asi 20 osob. Strojvedoucího museli hasiči ze soupravy vyprostit. Šetření příčin je teprve na začátku, ale zatím vše nasvědčuje, že strojvedoucí ve stanici brzdil. Technická kontrola v pondělí – bez závad. ČD 


Na místě je 13 zraněných, z toho jeden těžce a tři středně těžce, potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Strojvůdce servisního stroje podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Radky Pistoriusové projel při výjezdu ze zastávky návěstidlem ve chvíli, kdy na něm svítila červená.

Foto Drážní inspekce

Obecné opatření v regionální dopravě


Provoz přerušen mezi stanicemi Kdyně – Domažlice.

Zavedena náhradní autobusová doprava.

 

Předpokládaný konec : Termín obnovení provozu budeme aktualizovat.

 
 

 

 

Další informace k mimořádné události

 

titulní ilustrační foto