Správa železnic plánuje rekonstrukci nádražní budovy v Táboře

Tábor – Jak nám sdělila mluvčí Správy železnic Nela Friebová, tato státní organizace plánuje celkovou rekonstrukci čtyř vzájemně propojených objektů vlakového nádraží v Táboře.

„Historicky cenné dvoupodlažní budovy, kde se mimo jiné nachází provozní a restaurační část, budou kompletně rekonstruovány. V rámci stavby dojde k přemístění toalet pro veřejnost blíže k odbavovací hale a k úpravě stávajících prostor v přízemí pro prodej jízdenek i komerční jednotky,“ uvedla mluvčí.

 Součástí rekonstrukce bude i zřízení osobních výtahů v historických budovách a přesunutí stávajícího výtahu umístěného na hraně 1. nástupiště pod přístřešek blíže ke vstupu do podchodu.

„Dále dojde k úpravě vstupu do podchodu a budovy, což přinese zlepšení komfortu cestujících při přechodu mezi podchodem a odbavovací halou,“ představila plány Správy železnic Nela Friebová.

 V obou budovách budou kancelářské prostory určené nejen pro Správu železnic, ale i pro komerční účely. Plánované stavební úpravy se také zaměří na rekonstrukci střešních konstrukcí, stropů a celého obvodového pláště včetně výměny všech oken a dveří. Dojde také k rekonstrukci bytových jednotek. Celková doba rekonstrukce je plánována na dva roky. V současné době se zpracovává dokumentace pro stavební povolení.

„V druhé polovině letošního roku předpokládáme vypsání výběrového řízení na zhotovitele stavby a v závislosti na průběhu tohoto tendru dojde k zahájení realizace stavby,“ dodala mluvčí.

 Město Tábor povede jednání s architektem projektu, aby zároveň s rekonstrukcí budovy upravilo přednádražní prostor.