Společnost Sony rozšiřuje nabídku vlogovacích fotoaparátů o nový model ZV-1F, který podporuje kreativitu uživatelů

Společnost Sony dnes představila nový model vlogovacího fotoaparátu ZV-1F. Tento fotoaparát nabízí skvělý výkon podporující kreativitu, snadno použitelné funkce pro natáčení vlogů a pokročilou konektivitu, ale myslí také na životní prostředí. Nový model je určen vlogerům a tvůrcům, kteří chtějí pořizovat výjimečné snímky a videa. Tento fotoaparát kapesních rozměrů byl optimalizován pro vlogování a je vybaven nejnovějšími technologiemi od společnosti Sony, které zajistí, aby obsah skutečně vynikl.

 

Klíčové vlastnosti ZV-1F:

  • Pevný ultraširoký 20mm [1] objektiv se světelností F2,0 pro pořizování selfie snímků
  • Rozostření pozadí a automatické ostření s prioritou obličeje, takže snímané objekty vyniknou
  • Optimalizace odstínu pleti včetně funkce Soft Skin Effect
  • Vysoce přesné ostření a Eye AF pro lidi i zvířata [2]
  • Active Mode (elektronická) stabilizace obrazu při natáčení videa [3]
  • Předvolby Creative Look pro dosažení dokonalého vizuálního efektu
  • Možnost zpomaleného a zrychleného snímání pro větší kreativitu
  • Nastavení funkce Product Showcase pro recenze produktů
  • Vylepšené funkce dotykového displeje s funkcemi Touch Zoom a Step Zoom [4]
  • Čistý záznam hlasu díky mikrofonu se třemi vložkami a větrnou clonou
  • 4K 30p /FHD 120p
  • Snadné připojení chytrého telefonu pro přenos obsahu na sociální sítě
  • Ekologicky šetrné funkce pro snížení dopadu na životní prostředí

 

„Při navrhování fotoaparátu ZV-1F, který má kompaktní rozměry, jsme pamatovali především na tvůrce,“ uvedl Yann Salmon Legagneur, ředitel produktového marketingu divize Digital Imaging společnosti Sony Europe. „Vzhledem k tomu, že diváci zvyšují poptávku po vysoce kvalitním obsahu, potřebují tvůrci univerzální řešení, které nabídne špičkovou kvalitu a kreativní možnosti a zároveň se snadno používá a je navrženo pro bezdrátové sdílení obsahu. Jsme také hrdí na to, že má model ZV-1F ekologické prvky, protože udržitelnost zůstává pro společnost Sony klíčovým tématem.“

Zvyšte svou kreativitu

Fotoaparát ZV-1F byl navržen tak, aby nechal snímaný objekt vyniknout v jakékoli scéně, a to díky ultraširokému 20mm objektivu pro optimální snímání selfie a širokému zornému poli pro zachycení větší části pozadí. Vlogovací fotoaparát nabízí také funkci bokeh pro rozostření pozadí u fotografií i videí, která ještě více zvýrazní fotografovaný objekt a vytvoří jemnější vzhled.

 

Odstín pleti je možné optimalizovat u videozáznamů i fotografií pomocí volby „Soft Skin Effect“, která vyhlazuje a redukuje vrásky při natáčení videozáznamů a vytváří efekt přirozeného tónu pleti při fotografování. Funkce Face Priority AE automaticky upravuje jas při fotografování, aby bylo možné zachytit obličeje s optimálním jasem i v situacích, kdy se mění světlo. Fotoaparát ZV-1F se může pochlubit také vysoce přesným ostřením a funkcí Eye AF pro lidi i zvířata, která umožňuje spolehlivě ostřit na obličej a oči, aniž by docházelo k přeostření na jiné předměty. Uživatelé mohou snadno měnit zaostření na objekty prostřednictvím dotykového displeje fotoaparátu.

 

Při natáčení videa je navíc v režimu Active Mode [5] k dispozici elektronická stabilizace obrazu, která zajišťuje stabilní a plynulé záběry při chůzi.

Nově dostupná funkce Creative Look nabízí uživatelům několik přednastavených možností pro vytvoření požadované atmosféry u fotografií i videa s rozdíly v tónu, jasu, barevné hloubce a dalších parametrech. K dispozici je celkem 10 režimů, které zvyšují kreativitu a umožňují uživatelům okamžitě sdílet obsah bez nutnosti úprav.

Model ZV-1F je také vybaven režimem S&Q [6], který umožňuje snímat jak zpomalený pohyb s 5× zpomalením [7] , tak zrychlený pohyb s 60× vyšší rychlostí [8] zrychlených záběrů pro dosažení požadovaného efektu.

Kromě fotografií a videa je pro zachycení dokonalého obsahu nezbytný také kvalitní zvuk. Směrový mikrofon se třemi vložkami a větrná clona zajišťují čistý hlasový záznam a redukují šum ve větrných venkovních podmínkách.

Jednoduché kompaktní zařízení pro vlogování

Fotoaparát ZV-1F byl navržen pro naprosto snadné použití, takže se vloger může soustředit na zachycení obsahu a bez problémů fotoaparát intuitivně používat. Váží pouhých cca 229g [9], je dostatečně kompaktní a lehký pro každodenní použití a lze jej nosit všude s sebou. Je také vybaven dotykovým LCD displejem Vari-Angle s funkcemi a nastaveními měnitelnými dotykem, včetně možnosti zoomování [10], takže se ovládá zcela instinktivně.

Nový vlogovací fotoaparát je vybaven tlačítkem Bokeh Switch, které uživatelům umožňuje rychle přepínat mezi rozostřeným pozadím (bokehem), když chtějí zvýraznit obličej, a bez něj, a to i během nahrávání videa. Model nabízí také nastavení Product Showcase, které uživatelům umožňuje plynule měnit zaostření mezi obličejem a produkty – ideální pro účely recenzí.

Model ZV-1F je také vybaven samospouští [11] a nahrávací kontrolkou, které ještě více usnadňují pořizování videozáznamů.

Možnosti připojení a příslušenství

Nový vlogovací fotoaparát ZV-1F byl optimalizován pro použití se smartphonem. Nová aplikace společnosti Sony pro chytré telefony Imaging Edge Mobile Plus™ [12] umožňuje uživatelům připojit se ke kameře prostřednictvím rozhraní Bluetooth nebo Wi-Fi a přenášet snímky a video. Pořízený obsah lze snadno přenést do smartphonu a následně nahrát na sociální sítě. Uživatelé mohou dokonce označit záběry pro zveřejnění na sociálních sítích pomocí značek záběru [13] během natáčení nebo ve fotoaparátu. Kromě toho mohou uživatelé vystřihnout a přenést konkrétní označené 15, 30 nebo 60sekundové klipy [14] do svého chytrého telefonu a zveřejnit je přímo na sociální síti bez nutnosti upravovat jejich délku tak, aby vyhovovala dané platformě.

 

Aplikace Imaging Edge Mobile Plus™ také umožňuje uživatelům ovládat různá nastavení fotoaparátu, jako je datum, čas a oblast, zároveň nabízí aktualizace softwaru a průvodce podporou. Může také dálkově ovládat zařízení ZV-1F a zobrazovat úroveň nabití baterie a zbývající kapacitu paměti.

 

Uživatelé mohou model ZV-1F používat i jako vysoce kvalitní zařízení pro živé vysílání [15]. S vhodnou videokonferenční aplikací nebo podobným softwarem může ZV-1F po připojení k počítači nebo chytrému telefonu přes USB [16] fungovat jako vysoce výkonná webová kamera.

 

Model ZV-1F je kompatibilní s gripem GP-VPT2BT[17] s bezdrátovým dálkovým ovladačem, který nabízí bezkabelové ovládání zoomu, záznamu a další funkce a lze jej použít jako mini stativ pro stabilní záběry bez použití rukou. Do patice pro příslušenství lze také snadno připojit externí mikrofon [18] pro čistý záznam zvuku.

Podpora udržitelné budoucnosti

Model ZV-1F byl navržen s ohledem na životní prostředí a technologie, které zajišťují udržitelnou budoucnost. Recyklované materiály [19] včetně materiálu SORPLASTM [20] byly použity jak pro tělo fotoaparátu, tak pro příslušenství, jako je nově vyvinutá větrná clona [21], která byla upravena tak, aby si zachovávala svůj výkon. Pro pytlíky na výrobky jsou použity netkané textilie na rostlinné bázi, které snižují množství plastových obalů.

 

Cena a dostupnost

Nový model ZV-1F bude v prodeji na konci října 2022 u řady autorizovaných prodejců společnosti Sony za doporučenou maloobchodní cenu 16 490 Kč.

Podrobné informace o produktu naleznete ZDE.

Produktové video nového modelu ZV-1F můžete shlédnout ZDE.

Zde najdete řadu exkluzivních příběhů, videí a vzrušujícího nového obsahu pořízeného nejnovějšími fotoaparáty a dalšími produkty Sony. Evropské fotografické centrum společnosti Sony je k dispozici ve 22 jazycích a obsahuje podrobné informace o produktových novinkách, soutěžích a aktuální seznam akcí Sony v jednotlivých zemích.


O společnosti Sony Corporation

 

Společnost Sony Corporation zodpovídá za elektronické výrobky a řešení (EP&S) ve skupině Sony. Řídí se základními filozofiemi Kando a Anshin a jejím cílem je „přinášet tyto principy společnosti po celém světě prostřednictvím technologií a překonáváním nových výzev.“ Společnost Sony nabízí produkty a služby v oblasti domácí zábavy, zvuku, fotografie a mobilní komunikace. Další informace jsou k dispozici na: http://www.sony.net/

[1] Ekvivalent formátu 35 mm.

[2] Pouze statické snímky. Nefunguje u všech typů zvířat.

[3] Mírný ořez snímku v aktivním režimu. Aktivní režim není k dispozici, pokud je snímková frekvence záznamu 120 (100)p pro normální filmy a snímková frekvence 120 (100) fps pro S&Q.

[4] Uživatelé si mohou vybrat ze zoomů 1,0/1,5/2,0/4,0x a rychle měnit úhel záběru. V rozlišení FHD se při přiblížení 1,5x a 2,0x používá Clear Image Zoom a při přiblížení 4,0x digitální zoom; v rozlišení 4K se při přiblížení 1,5x používá Clear Image Zoom a při přiblížení 2,0x a 4,0x digitální zoom.

[5] Mírný ořez snímku v aktivním režimu. Aktivní režim není k dispozici, pokud je snímková frekvence záznamu 120 (100)p pro normální filmy a snímková frekvence 120 (100) fps pro S&Q.

[6] Formát záznamu v režimu S&Q je XAVC S HD. Záznam zvuku není možný. Je vyžadována karta SDHC/SDXC třídy 10 nebo vyšší. Pro záznam rychlostí 100 Mb/s je vyžadována rychlostní třída UHS 3 nebo vyšší.

[7] S&Q režim nahrávání při 120 fps (snímková frekvence) 24p (snímková frekvence nahrávání).

[8] Záznam v režimu S&Q při 1 snímku za sekundu (snímková frekvence) 60p (snímková frekvence záznamu).

[9] Přibližně 229 g pouze tělo / Přibližně 256 g včetně baterie a paměťové karty.

[10] Uživatelé si mohou vybrat ze zoomů 1,0/1,5/2,0/4,0x a rychle měnit úhel záběru. V rozlišení FHD se při přiblížení 1,5x a 2,0x používá Clear Image Zoom a při přiblížení 4,0x digitální zoom; v rozlišení 4K se při přiblížení 1,5x používá Clear Image Zoom a při přiblížení 2,0x a 4,0x digitální zoom.

[11] Není k dispozici při natáčení videa v režimu statických snímků stisknutím tlačítka MOVIE.

[12] Aplikaci Imaging Edge Mobile Plus si můžete stáhnout z následující stránky. Používejte aplikaci Imaging Edge Mobile Plus verze 1.0 nebo novější. www.sony.net/ca/

[13] Dva typy označení snímků: Shot Mark1 a Shot Mark2.

[14] V závislosti na místě přidání značky záběru může být délka vystřiženého videa kratší než nastavená délka.

[15] Při streamování přes USB je rozlišení 1280 x 720 a snímková frekvence 30 snímků za sekundu.

[16] Aby bylo možné tuto funkci používat, musí operační systém na straně počítače nebo chytrého telefonu podporovat UVC/UAC. Při připojení k mobilnímu zařízení vybavenému portem USB typu C(R) použijte komerčně dostupný kabel USB nebo konverzní terminálový adaptér.

[17] Prodává se samostatně.

[18] Vzhledem k tomu, že patice pro připojení příslušenství tohoto modelu nemá elektronické kontakty, nepodporuje provoz externího blesku, zvukového vstupu atd.

[19] V závislosti na době výroby nemusí být recyklované materiály k dispozici.

[20] „SORPLAS“ je ochranná známka společnosti Sony Group Corporation. „SORPLAS“ je udržitelný nehořlavý plast vyvinutý a dodávaný společností Sony Semiconductor Solutions Corporation.

[21] Vlákna použitá na výrobu větrné clony jsou vyrobena výhradně z recyklovaného polyesteru. V závislosti na době výroby nemusí být recyklovaný polyester k dispozici.