Společnost Sony rozšiřuje dostupnost technologie 360 Spatial Sound Experience pomocí aktualizace firmwaru prémiového soundbaru HT-A7000

Společnost Sony oznámila aktualizaci firmwaru pro prémiový soundbar HT-A7000, která přináší široce oceňovanou funkci 360 Spatial Sound Mapping, jež se poprvé představila v systému domácího kina HT-A9 v roce 2021. Zákazníci získají přístup k této inovativní funkci po připojení soundbaru k novým bezdrátovým zadním reproduktorům Sony SA-RS5, které budou uvedeny na trh v létě 2022, nebo k aktuálně dostupným bezdrátovým zadním reproduktorům SA-RS3S.

 

Díky revoluční technologii 360 Spatial Sound Mapping od společnosti Sony mohou zákazníci vnímat zvuk ze všech směrů a vzdáleností.

Pomocí technologie Sound Field Optimization využívá soundbar vestavěné mikrofony k důmyslnému měření relativní výšky a polohy soundbaru a zadních reproduktorů. Technologie 360 Spatial Sound Mapping pak vytváří více virtuálních reproduktorů syntézou zvukových vln na základě informací o jejich poloze. Díky této technologii vyplní široké prostorové zvukové pole od Sony každou část obytného prostoru, takže si mohou všichni vychutnat stejně kvalitní zvuk, ať už se nacházejí kdekoli v místnosti.

 

Uživatelé mohou svůj zážitek dále umocnit propojením s kompatibilním televizorem BRAVIA™ XR. Pomocí funkce Acoustic Center Sync se soundbar i televizor BRAVIA XR promění ve středový reproduktor systému domácího kina v rámci nastavení 360 Spatial Sound Mapping1,2. To umožňuje, aby zvuk přesně odpovídal dění na obrazovce, a zajišťuje tak čistší dialogy a podmanivější zážitek.

 

Přidejte volitelné bezdrátové zadní reproduktory SA-RS5 a od léta 2022 si dopřejte bohatší a pohlcující zážitek z prostorového zvuku 360 Spatial Sound.

 

Nové bezdrátové zadní reproduktory Sony SA-RS5 poskytují optimální kvalitu zvuku a širokou směrovost pro 360 Spatial Sound v kombinaci s kompatibilním soundbarem. Jsou vybaveny reproduktory směřujícími nahoru pro bohatší a pohlcující prostorový zvuk 360 Spatial Sound a také vestavěnou baterií až na 10 hodin přehrávání.

 

Klíčové vlastnosti bezdrátových zadních reproduktorů SA-RS5:

  • Produkují pohlcující a čistý zvuk: Reproduktory směřující nahoru odrážejí zvuk od stropu a zajišťují tak působivější zvuk z prostoru nad hlavou. Oba široce směrové woofery a měkké kopulovité výškové reproduktory vytvářejí bohatou, rozsáhlou zvukovou scénu, která nabízí výjimečnou čistotu. Duální pasivní zářiče zvýrazňují nízké tóny a dodávají basům na síle.
  • Dlouhá výdrž baterie4: Díky až 10hodinové výdrži baterie při plném nabití nabízejí reproduktory flexibilní instalaci, která se hodí do jakéhokoli obývacího pokoje. Lze je nabíjet tak, aby nebyly na očích, snadno je zapnout a automaticky navázat bezdrátové spojení s kompatibilním soundbarem. Vše je rychlé a snadné, bez potřeby nevzhledných kabelů. Pokud spěcháte, pouhých 10 minut nabíjení vám zajistí až 90 minut fungování[5]. Zadní reproduktory SA-RS5 je možné používat jak na baterii, tak připojené do elektrické sítě.
  • Kalibrace zvuku jediným dotykem: SA-RS5 je vybaven tlačítky OPTIMIZE a dvěma mikrofony v každém reproduktoru. Stisknutím tlačítka OPTIMIZE na jednotce aktivujete funkci Sound Field Optimization a reproduktory v kombinaci s kompatibilním soundbarem inteligentně změří pomocí dvou mikrofonů vzdálenost mezi reproduktory a stropem.
  • Design, který snadno splyne: Tyto reproduktory byly navrženy tak, aby vzhledově ladily ke kompatibilním soundbarům Sony tak, aby ladily s kompatibilními soundbary. Válcovitý tvar představuje jeden celistvý blok a jejich rovná zadní strana dokonale přiléhá ke stěně.

Cena a dostupnost:

Doporučená maloobchodní cena modelu SA-RS5 je 19 990 Kč a bude v prodeji od léta 2022 u vybraných prodejců. Úplný seznam specifikací a informací naleznete na adrese: https://www.sony.cz/electronics/volitelne-reproduktory/sa-rs5

O společnosti Sony

Společnost Sony Corporation je zábavní společnost, jež staví na preciznosti a jedinečnosti svých technologií a zodpovídá za elektronické výrobky a řešení (EP&S) ve skupině Sony. Řídí se základními filozofiemi Kando a Anshin. Cílem společnosti je prostřednictvím svých produktů a kreativity probudit emoce u samotných spotřebitelů i firem a zároveň jim dát pocit, že se produkty staly jejich neodmyslitelnou součástí a mohou si tak kousek unikátnosti vychutnat každý den – od domácí zábavy, zvuku a hudby, fotografie a spotřební elektroniky až po mobilní komunikace.

Další informace jsou k dispozici na: http://www.sony.net/

 

[1] Abyste si mohli vychutnat prostorový zvuk 360 360 Spatial Sound pomocí technologie 360 Spatial Sound Mapping, je třeba kompatibilních zadních reproduktorů (SA-RS3S, SA-RS5) a aktualizace softwaru soundbaru. Aktualizace softwaru bude k dispozici na jaře 2022. Aktualizace softwaru soundbaru OTA (Over-The-Air) bude dostupná od jara 2022. Pro aktualizaci softwaru je nutné síťové připojení. Zadní reproduktory nemusí být k dispozici ve všech zemích a regionech.

[2] Režim BRAVIA Acoustic Center Sync je kompatibilní s následujícími modely: Z9K, A95K, A90K, A80K, X95K, X90K, Z9J, A90J, A80J a X95J.  Dostupnost produktů se v jednotlivých zemích liší.

3 Je nutné použít kompatibilní soundbar HT-A7000 (prodává se samostatně).

4 Doba nabíjení vestavěné baterie trvá přibližně 4 hodiny (při použití dodaného síťového adaptéru). Skutečná doba nabíjení se může od výše uvedené doby lišit v závislosti na okolní teplotě a podmínkách používání.

[5] Při použití dodávaného AC adaptéru.