Soutěž MasterChef Česko zavítala do kempu. Vařiče, ešusy a kotlíky hlavními pomocníky amatérských kuchařů

Po sladké preciznosti minulého kola čeká na naše amatérské kuchaře pravý opak – drsné táborové podmínky. Švýcarské nožíky, ešusy, ohniště a v tajemných barelech číhající klasické trvanlivé tábornické potraviny, které musí v prvním kole vynést na úroveň soutěže MasterChef Česko. 

 

Druhá venkovní výzva je tady.

Tentokrát se soutěžící MasterChef Česko vydají na vodu do kempu na Sázavě. Devítka kuchařů se rozdělí do tří týmů po třech. Úkolem každého týmu bude uvařit v polních podmínkách kvalitní vodácké jídlo hodné soutěže MasterChef.

Dnes budete mít k dispozici plynový vařič, švýcarské nožíky, ešusy, kotlík a v případě potřeby můžete použít ohniště,” uvedl první výzvu porotce Radek Kašpárek. „Ti nejhorší z vás půjdou rovnou do eliminace,” dodává k zadání Přemek Forejt

Mára, kapitán šedého týmu, si vybere čočku na kyselo s pošírovaným vejcem, Honzův vínový tým přijde s novým receptem na bramboračku a růžový tým pod vedením Adama se pokusí povznést klasickou zelňačku s bramboráčky.

Do druhé výzvy se tak probojují pouze dva týmy, které dokázaly ze základních trvanlivých potravin vyšvihnout vynikající pokrmy.

Další úkol však nebude tak jednoduchý, jak se zprvu zdá. „Pod tímto kotlíkem se skrývá legenda všech hladových oken. Každý z nás už ho někdy měl, a kdo říká, že ne, tak na něj chodí potají doteď. Jedněmi milován, druhými věčně zatracován… Langoš,“ uvedl výzvu Přemek Forejt.

Soutěžící budou mít k dispozici venkovní spižírnu a 60 minut k tomu, aby si připravili veškeré komponenty na langoše, které pak naservírují pro 40 hladových vodáků. Ti pak musí rozhodnout, jaký tým si s výzvou poradil lépe a příští díl tak bude pozorovat z bezpečí balkonu.

Kdo se na Sázavě ve venkovní výzvě neutopí uvidí diváci ve středu 1. listopadu ve 20:20 na TV Nova a už nyní na Voyo.