Smíšená štafeta moderních pětibojařů díky paličatému koni skončila na Světovém poháru v Sofii až sedmnáctá

Eliminace v jezdecké disciplíně připravila český pár moderních pětibojařů Barboru Rajnoch a Davida Kindla o šanci na solidní umístění v závěrečném závodě Světového poháru v bulharské Sofii. Češi skončili až sedmnáctí. Zvítězila štafeta Kazachstánu.
V úvodní plavecké disciplíně Češi za konkurencí výrazně nezaostali a zařadili se na osmou příčku. Také v šermu se český pár držel v polovině startovního pole, před parkurem byl desátý. Následná eliminace ale odsunula Čechy na zadní pozice.

„Bářin kůň odmítl vjet do parkuru. Na opracovišti bylo všechno bez problému, ale jakmile přišli na start a dostali zvonkem pokyn, že mají začít, zvedal se kůň na zadní a odmítal pokračovat,“ popsal prekérní situaci s paličatým koněm asistent reprezentačního trenéra Libor Capalini.

Barbora Rajnoch koně do parkuru nakonec vmanévrovala a bez větších chyb absolvovala všechny překážky. Ztráta z úvodu však byla tak velká, že její týmový kolega David Kindl už svou část parkuru nestihl dokončit v časovém limitu a Češi zůstali bez jezdeckých bodů.


„Předešlé závodní dny kůň žádný problém neměl. Bohužel teď, když ho měla Bára, si postavil hlavu. Možná už byl unavený a nechtělo se mu, možná se bál ohrady,“ přemítal Capalini.

Rajnoch a Kindl tak do závěrečné kombinované disciplíny vybíhali jako sedmnáctí a už si nepolepšili. Z vítězství se radovali Jelena Potapenková a Vladislav Michshenko z Kazachstánu.

Už ve čtvrtek seriál Světového poháru pokračuje. Dějištěm třetího letošního podniku bude opět Sofie.

Foto: Filip Komorous, Český svaz moderního pětiboje