Samsung představí na veletrhu CES všestrannou kolekci monitorů pro rok 2022

 Nové modely monitorů, které dokládají vedoucí postavení společnosti Samsung Electronics v tomto odvětví, se představí tento týden na světovém veletrhu technologických novinek CES 2022 v Las Vegas. Nová řada monitorů různých typů s úžasnou kvalitou obrazu a intuitivními funkcemi dává zákazníkům větší možnost volby při výběru monitoru, který bude přesně vyhovovat jejich potřebám.

 

Portfolio monitorů pro rok 2022 přináší ty nejlepší podmínky pro práci, hraní nebo zábavu v domácím prostředí.

Nejnovější monitory Samsung obsahují výbavu pro intenzivní hraní her, profesionální tvorbu obsahu, snadnější kancelářskou práci i jednoduché ovládání. Jde například panel s podsvícením Quantum Mini LED a technologií HDR 2000 u řady Odyssey, všestranně využitelnou obrazovku s chytrými funkcemi u řady Smart nebo komfortní ergonomii u monitorů s vysokým rozlišením.

Nové přírůstky modelových řad Odyssey, Smart a monitorů s vysokým rozlišením nabízejí ohromující kvalitu obrazu a mnoho užitečných funkcí.

„Modelová řada monitorů Samsung pro rok 2022 představuje novou generaci inovací s nabídkou, která splňuje požadavky soutěživých hráčů, profesionálních designérů i všech ostatních,“ říká Hyesung Ha, výkonná viceprezidentka divize Visual Display Business ve společnosti Samsung Electronics. „Svět práce a zábavy se neustále vyvíjí, a jsme proto rádi, že na to dokážeme rychle reagovat a dodávat monitory, které neustále zlepšují pracovní prostředí i zážitky uživatelů v pohodlí jejich domovů.“

 

 

 

 

Monitor Odyssey Neo G8

Monitor Odyssey Neo G8 32″ (název modelu: G85NB) startuje novou etapu inovací herních monitorů. Je to první monitor na světě se zakřivenou obrazovkou (1000R) s rozlišením 4K (3 840 × 2 160), obnovovací frekvencí 240 Hz a dobou odezvy 1 ms (GtG) a nabízí ohromující kvalitu obrazu pro nejnáročnější hráče počítačových her. Může se pochlubit podsvícením Quantum Mini LED a technologií Quantum HDR 2000 se špičkovým jasem  2000 nitů a statickým kontrastním poměrem 1 000 000 : 1, což zvýrazňuje i ty nejjemnější detaily herního světa a prohlubuje zážitek hráčů.

Nový Odyssey Neo G8 navazuje na designové řešení monitoru Odyssey Neo G9 a svým elegantním bílým exteriérem budí pozornost, i když je vypnutý. Osvětlení CoreSync na zadní straně monitoru umí detekovat barvy na obrazovce a promítat je do okolí, což vtahuje hráče ještě více do herního prostředí.

Smart Monitor M8

 

Smart Monitor M8 32″ (název modelu: M80B) je svojí mimořádně malou tloušťkou 11,4 mm asi o tři čtvrtiny tenčí než předchozí model. Jeho prostorově úsporný, sofistikovaný design v teplé bílé barvě, která perfektně zapadne do každého interiéru, ocení zejména ti, kteří si potrpí na stylové vybavení domácnosti. Zářivý UHD panel pokrývá 99 % barevného gamutu sRGB a dokáže zobrazit 1,07 miliardy barev při jasu 400 nitů, takže může naprosto věrně reprodukovat každé video, dokument nebo fotografii.

 

Přímo v monitoru jsou zabudovány aplikace Smart TV a aplikace pro podporu produktivity, které umožňují snadno přepínat mezi zábavou a prací. Zároveň slouží jako centrum pro ovládání ekosystému propojených zařízení SmartThings, aniž byste museli zapínat počítač. Smart monitor M8 32″ se perfektně hodí i pro práci na dálku. Je k tomu vybaven nastavitelnou magnetickou kamerou SlimFit Cam pro videohovory s vysokou kvalitou obrazu. Vestavěná aplikace Video Call podporuje nejoblíbenější komunikační platformy včetně Google Duo. Smart monitor M8 poslouží také jako jednoduchá dokovací stanice s portem USB C umožňujícím 65W nabíjení připojeného notebooku.

Monitor S8 s vysokým rozlišením

 

Monitor Samsung S8 s vysokým rozlišením (název modelu: S80PB) je k dispozici ve velikosti 27″ a 32″. Nabízí velmi kvalitní UHD obraz pro profesionální tvůrce a designéry, kteří při práci v kanceláři nebo doma potřebují co nejvyšší úroveň přesnosti. Monitor S80PB zobrazuje až 98 % barevného gamutu DCI-P3 a poskytuje tak mimořádně široký rozsah bohatých a přesně odstupňovaných barev. Díky technologii VESA Display HDR™ 600  nabízí úchvatný zážitek při sledování obsahu zobrazovaného přesně podle záměru tvůrců. Je to první monitor na světě s certifikací Glare Free od UL (Underwriter Laboratories), a to zásluhou technologie Matte Display, která omezuje odraz světla i bez použití stínicího krytu monitoru, aby uživatele při práci nic nerušilo.

Oba modely jsou vybaveny 90W nabíjecími porty USB C a porty LAN. Uživatelé si tak mohou vytvořit jednoduchou pracovní stanici, která dokáže nabíjet notebooky a mobilní zařízení bez potřeby další dokovací jednotky.

Monitor má stojan, který umožňuje nastavení výšky, sklonu, natočení do stran nebo otočení do svislé polohy, a podporuje také uchycení podle normy VESA, takže se dá namontovat do libovolného prostředí.

 

V České republice budou tyto monitory dostupné v průběhu roku 2022. Jejich maloobchodní doporučené ceny ještě nebyly stanoveny.

Pro získání dalších informací navštivte https://displaysolutions.samsung.com/main/index.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů.