Samková po šestnácté vyhrála!

Samková po šestnácté triumfovala v závodu SP. Mohla spadnout, ale jako profík prkno soupeřky přeskočila, jela na 150%

Skvělým výkonem triumfovala snowboardcrossařka Eva Samková v dnešním závodu Světového poháru v gruzínském Bakuriani. Předloňská mistryně světa si připsala šestnáctý triumf v kariéře a druhý v této sezoně. Díky tomu se vyhoupla do čela seriálu Světového poháru před Italku Michelu Moioliovou, která skončila dnes ve finále čtvrtá.

Samková upadla v tréninku, ale už v kvalifikaci byla nejrychlejší. Čtvrtfinále vyhrála stylem start-cíl. V semifinále i finále měla krátce po startu kolizi se soupeřkami, kdy musela přeskočit prkno soupeřky, nakonec si dojela si pro zasloužené vítězství.

„Bylo to těžké, dala jsem do toho v posledních dvou jízdách 150 procent. Bylo to mimořádně těsné, pálí mě nohy, a jsem šťastná, že jsem vyhrála“ řekla v rozhovoru bezprostředně po dojezdu snowboardová Bohyně.

„Jsem ráda, že to vyšlo, obzvlášť po tom pádu včera. V semifinále to bylo těsné, náročné, holky jezdí skvěle, zase jsem si vyzkoušela, že když přijedu čtvrtá, třetí do cílové rovinky, jde to zavěsit se a vytáhnout na první místo. Až jsem se bála ve finále, že totéž udělají holky mně, ale nestalo se. Jelo to super, kluci makali, tým taky, všechno hezky sedlo, bylo krásné počasí,“ celkově zhodnotila dnešní závod Eva Samková.

„Za mě to byla úžasná záležitost. Evka to vůbec neměla lehké, ukázala krásné předjetí, myslím, že ze všech jízd nikdo nezvítězil, když vyjel první za cílovou skupinu. Krásné jízdy, takticky výborně jela, kluci mazači během závodu třikrát měnili mázy, testovali do posledních chvíle a moc to pomohlo. Evka měla nejlepší mázu a bylo to znát,“ dodává Marek Jelínek.

V Bakuriani se pojede další závod v pátek. Světový pohár pak vyvrcholí 20. března ve švýcarském Veysonnaz.

Foto: Czech SBX Team