Salač v Portugalsku ovládl kvalifikaci Moto2

Motocyklový jezdec Filip Salač vyhrál kvalifikaci na zahajovací Velkou cenu Portugalska ve třídě Moto2 a podruhé v kariéře odstartuje do závodu mistrovství světa z pole position.

Po vydařeném tréninku Filip Salač nastoupil přímo do druhé kvalifikace a hned začal zajíždět rychlá kola. Ze druhého místa nejprve klesl na pátou příčku a společně s Acostou a Canetem se přetahoval o tisíciny vteřiny. Necelých sedm minut před koncem se mu podařilo úžasné kolo a s časem 1:42.323 se dostal na první pozici. Rekordní čas už nikdo nedokázal překonat a Filip tak bude do zítřejšího závodu startovat z Pole position.

Po zimní přestávce je z našeho jediného zástupce v Moto2 úplně jiná osobnost. Filip vyspěl jezdecky i mentálně a už na testech ukazoval, že dokáže být velmi rychlý. Náročná zimní příprava je znát a dodala Filipovi mimo jiné i potřebnou dávku sebevědomí. Se svým Kalexem si, jak se zdá, dobře rozumí a dokáže kvality stroje využít ve svůj prospěch.

 

V týmu QJMOTOR GRESINI RACING Moto2 zavládlo po ukončení kvalifikace obrovské nadšení a nechyběl u toho ani otec Filipa Salače. „Mám obrovskou radost, těžko hledat slova. Filip zajížděl už od tréninků stabilní časy a teď konečně ukázal, že patří mezi absolutní špičku. Těšíme se na zítra a budeme fandit ze všech sil,“ prohlásil těsně po ukončení kvalifikace Michal Salač.

„I když jsem si před kvalifikací věřil, první místo jsem úplně nečekal. Zatím nám víkend skvěle vychází a je to úžasný pocit. Na motorce se cítím komfortněji, a navíc si to moc užívám. Prostě mi to tady sedí. V nejrychlejším kole jsem se dokázal chytit Acosty a využít sílu slipstreamu. I když se snažím stát nohama na zemi, tenhle výsledek si určitě zapíšu do své kariéry. Zítra bych chtěl dojet v top ten, to bych pro úvod sezóny považoval za dobrý výsledek. Díky moc celému týmu, partnerům, fanouškům a své přítelkyni. Zdravím všechny do Česka,“ prohlásil vítěz kvalifikace Filip Salač #12.

Celý tým QJMOTOR GRESINI RACING Moto2 se s očekáváním připravuje na zítřejší závod, kterým vyvrcholí první letošní velká cena MotoGP v Portimau.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.