Safari park ozáří statisíce světel. Vrací se vánoční zoo

Sváteční atmosféru, netradiční dekorace a snížené vstupné nabízí oblíbená Vánoční zoo. V Safari Parku Dvůr Králové začne 18. prosince a potrvá do 2. ledna. Lidé po celou dobu za návštěvu zaplatí 110 korun (plné vstupné) a 70 korun (snížené) na pokladně a 105 korun a 65 v případě nákupu online. Areál je mimořádně otevřen až do 18 hodin.

Areál safari parku je vyzdoben víc než kdy před tím.

Na návštěvníky čekají tisíce světélek na vánočních řetězech, zářící siluety bong, buvolů, hrošíků a dalších zvířat, zlatým světlem rozkvetly i obří skulptury baobabů. To doplňují tradiční evropské vánoční stromky v celém areálu, zdobené ručně foukanými ozdobami z místních dílen, desítky adventních věnců, girland a dalších dekorací i dřevěné stromky tradiční pro oblast jihu Afriky. Ty navíc safari parku pomáhají jedinečnými řemeslnými ozdobami zdobit místní školy a školky, jejichž žáci ozdoby sami vyrobili.

Přístupné jsou za zachování protiepidemických opatření všechny vnitřní pavilony.

Lidé se tak mohou těšit na gepardy, hyeny, levharty a další šelmy, nosorožce, žirafy, slony, hrabáče, desítky druhů ptáků, velké želvy, okapi, buvoly kaferské, šimpanze a další primáty nebo hrošíky liberijské včetně dvou oblíbených mláďat.

Občerstvení nabízí například Safari pivovar a Restaurant Lemur, které právě získaly Zvláštní cenu poroty v soutěži Stavba roku Královehradeckého kraje za velmi vydařenou rekonstrukci. Otevřená jsou i mnohá výdejní okénka. Ačkoli pro vstup do areálu není třeba žádná potvrzení či osvědčení o zdravotním stavu, režim restaurací plně odpovídá vládním nařízením.