Rozhovor s úspěšnou tanečnicí, trenérkou a porotkyní StarDance Tatianou Drexler

Tatiana Drexler je několikanásobnou mistryni Slovenska a semifinalistkou mistrovství světa profesionálů . Od roku 2007 je členkou poroty taneční soutěže StarDance .

Požádali jsme paní Tatianu Drexler o rozhovor.

Jak jste se dostala k tanci? Chtěla jste se  již  v dětství  stát tanečnicí?

Ne, nechtěla. Byla to celkem náhoda a dobrá parta  v tanečním klubu.

Sama jste velmi úspěšnou tanečnicí. Několikrát jste byla mistryní Slovenska, devětkrát se objevila na finále mistrovství Německa a probojovala se dokonce i na semifinále mistrovství světa profesionálů. Za takovými úspěchy jistě stojí mnoho odříkání a dřiny. Zažila jste někdy období, že vás tanec začal vyčerpávat a raději byste dělala něco jiného?

Velmi často.

Který tanec sama tančíte nejraději, a ke kterému jste si naopak musela nejdříve najít cestu?

Od ukončení mé taneční kariéry již netančím.

 

Začala jste trénovat soutěžní páry. Jaký je rozdíl mezi tím, když sama tančíte a kdy předáváte své zkušenosti a vedete jiné tanečníky? Co musí dobrý trenér a lektor tance umět předat svým svěřencům?

Rozdíl je v tom, že to mnohem méně bolí. Trenér musí najít u svých svěřenců co v nich je a učinit to viditelným a jedinečným.

Od roku 2007 jste členkou poroty StarDance. Jste k hodnoceným tanečníkům velmi přívětivá a dokážete je povzbudit, ale zároveň Vám neuniknou technické chyby a umíte je na ně upozornit. Jakou novou zkušenost jste jako členka poroty StarDance za těch několik let získala?  Byl pro Vás výkon některého z tanečníků nebo tanečnic opravdu velkým překvapením?

Za ty roky jich bylo opravdu mnoho a v mých očích jsou úžasní všichni. I ti, co vypadli v prvním kole.

StarDance:Členové poroty
Foto:M. Křepelka

Hodnotíte taneční páry každý člen poroty sám za sebe, nebo před udělením bodového hodnocením diskutujete a hodnotíte výkon tanečního páru a vyměňujete si navzájem názory?

Každý sám za sebe. Na diskusi není čas. Vždyť se vysílá živě.

Jak se cítíte ve StarDance, co pro Vás účast v soutěži znamená a  co se v průběhu uplynulých ročníků změnilo a co zůstává stejné?

Ve StarDance se cítím jako doma, celé ty roky. Mění se moji kolegové, ale zatím si nemohu stěžovat, protože všichni byli opravdu fantastičtí.

Porota StarDance
Foto:M. Křepelka

Jaké jsou Vaše záliby a při které činnosti si nejlépe odpočinete?

Nejlépe si odpočinu při úklidu.

Cestujete ráda? Máte nějaké oblíbené místo, kam se ráda vracíte? Existuje místo, které jste zatím nenavštívila a kam byste se ráda podívala?

Za svůj život už mám odcestováno. Necestuji ráda moje nejoblíbenější místo je doma.  

 

Děkuji Vám za rozhovor.