Režisér Bastardů končí s filmařinou: Jsem unavený, půjdu do penze

Čtvrtým dílem ze série filmů Bastardi se režisér, scenárista a herec Tomáš Magnusek rozloučil s filmařským světem. Premiéra posledního dílu Bastardů tak přilákala do kina ve Slovanském domě nejen herce filmové série, ale také řadu hostů.

„Kvůli covidu to bylo docela těžké natáčení. Rok jsme to připravovali, rok jsme natáčeli a rok dodělávali. Drtivá většina dětských herců z jedničky jsou tady v sále, jsou o deset let starší. Někteří jsou rozumní, někteří divočejší, mají už rodiny a děti a hlásí se k nám,“ uvedl režisér Magnusek, který si roli učitele ozkoušel i v reálu. „Teď jsem učil rok na soukromém gymnáziu. To byli zase jiní žáci, než v Bastardech.“

Bastardi bylo 14 let života režiséra Tomáše Magnuska a toto byla jeho poslední premiéra. „15. ledna před čtrnácti lety jsme podepsali smlouvu na Bastardy a 16. ledna se mi narodila dcera. Byl jsem zadlužený, hlídal jsem malého synka. Bylo to velice složité období. A teď tu stojím a premiéruji čtyřku Bastardů,“ uvedl po premiéře dojatý Tomaš Magnusek a dodal: „Dotočím seriál Společně sami, pokud seženu peníze, natočím film Ležáky a pak půjdu jako režisér, producent a scenárista v jedné osobě do filmařské penze. Fakt už nechci dělat víc funkcí najednou,“ usmíval se režisér Magnusek. „Chybět mi to nebude. Jsem unavený,“ tvrdí. 

Zdeněk Godla a režisér Magnusek

Jiří Krampol vyfasoval roli mafiána

Černé kvádro, bílá šála, kapsy plné peněz a zlé úmysly. To je role Jiřího Krampola v posledním díle filmové série Bastardi režiséra Tomáše Magnuska, kde si střihl roli nejstaršího z mafiánské rodiny. Mstí se za smrt syna a vnuka.

„S Tomášem dělám strašně rád. Má dar, že i když má někdy blbý kecy, dovede navodit bezvadnou atmosféru. Řekl mi, že než to se mnou švihne, tak ještě něco uděláme. A už měl roli ve čtyřce Bastardů. Děkuji mu, že mě obsadil. Já už hrál pár takových bossů a nemám s tím problém. Nejtěžší je kladný hrdina, tam není co hrát,“ usmíval se odpočatý Jiří Krampol. „Byl jsem nastydlý a z nemocnice jsem se vrátil vylepšený. Ale něčeho se už nezbavím. Mám astma, a když se mění počasí, bolí mě noha. Před 35 lety mi ji nechtěně na jevišti zranil Jirka Bartoška a od té doby to bolí.“

Jiří Krampol letos oslaví 85. narozeniny.

„ To je hrozný, vždyť mi nedávno nylo dvacet. Mám 19. června je v Divadle Broadway slavnostní večer Život je sranda, přijde hodně známých osobností, které mi přijdou blahopřát, tak jsem zvědavý. Lístky jsou už v prodeji,“ zve Jiří Krampol diváky.

Mezi gratulanty budou určitě i tvůrci a herci filmu Bastardi 4, který měl včera ve Slovanském domě premiéru a zúčastnili se ho například Zdeněk Godla, Gabriela Gašpárová, Natálie Grossová, Igor Bareš, rapper Raego, Eva Čížkovská, Nikola Ďuricová, Adam Kajumi, André Tatarka, Petr Reif a další.

Jiří Krampol

Eva Čížkovská zažila třídu v Bastardech. S láskou vzpomínala na své žáky herectví

Herečka Eva Čížkovská je jednou z hereček, které hrály ve filmu Bastardi už v roce 2010 a dotáhly to až ke konečnému dílu. Proto Eva nechyběla na slavnostní premiéře filmu Bastardi 4.

„I v posledním díle jsme stále učitelka Lamrová, která neměla ty děti moc ráda a vlastně neměla moc ráda ani učitele Majera. Ve čtyřce si přece jenom k němu našla trošku cesta. Nebyla to úplně kladná postava,“ představila svoji roli Eva Čížkovská, která v reálném životě učí mimo jiné herectví a mediální prezentaci. „Při natáčení jsem si často s láskou na svoje žáky vzpomněla. Ta školní třída v Bastardech byla dost hustá. Bylo to ze života. Ale potěšilo mě, že holčina, která hrála v prvním díle a i v tomto posledním, se vyhrabala z problémů, má rodinu, pracuje. To jsem měla radost.“

Eva Čížkovská je rok babičkou krásného vnoučka a stala se z ní hlídací babička.

„Dcera Adélka nastoupila na Primě na stálou moderátorskou pozici, tatínek malého tam pracuje také, tak se snažím vypomoci, jak mohu. První vysílání dcery jsem v televizi sledovala. Ale úplně první moderátorskou premiéru jsem si s ní užívala já. To Adélce bylo 15 let a moderovali jsme módní přehlídku Terezy Sabáčkové, “ usmívala se Eva Čížkovská, která je na dceru, jejího partnera a svého syna pyšná.  

Slavnostní premiéry filmu Bastardi 4 se zúčastnili i další tvůrci a herci například Jiří Krampol, Zdeněk Godla, Gabriela Gašpárová, Natálie Grossová, Igor Bareš, rapper Raego, Nikola Ďuricová, Adam Kajumi, André Tatarka, Petr Reif a další.