První pódiové umístění pro DS Automobiles v této sezóně na E-Prix v Mexiku

  • Jean-Éric Vergne dojel na E-Prix v Mexiku na 3. místě. António Félix da Costa skončil jako čtvrtý.
  • Oba piloti DS Automobiles získali 27 bodů do pořadí týmů
  • Další závody se uskuteční v Římě 9. a 10. dubna 2022

 

V sobotu 12. února se mistrovství světa ABB FIA Formula E vrátilo do Mexico City na Autodromo Hermanos Rodriguez a jeho slavný stadion Foro Sol.

Jezdcům DS Automobiles za volantem vozu DS E-Tense FE21 se během mexického podniku začátek víkendu povedl. Jean-Éric Vergne a António Félix da Costa odstartovali pod zataženou oblohou do závodu ze čtvrtého a pátého místa na startovním roštu.

Po 45 minutách intenzivního boje se silnými soupeři nakonec Jean-Éric Vergne dojel na třetím místě a připsal tak získal cenné body do hodnocení týmů a jezdců.

Hned za ním se umístil DS E-Tense FE21 Antónia Félixe da Costy! Portugalský jezdec, který byl klíčovou postavou v soubojích o přední příčky, dokázal, že po prvních dvou kolech v Diriyah je opět v tempu. Díky tomuto 4. místu získal António svých prvních 12 bodů v sezóně.

4.a 5. závod 8. sezóny mistrovství světa ABB FIA Formula E se uskuteční 9. a 10. dubna 2022 v Římě.

 

Thomas Chevaucher, ředitel DS Performance a šéf týmu DS Techeetah:

 

„Okruh v Mexico City je známý tím, že vytváří obtížné situace z hlediska hospodaření s energií, a letošní rok nebyl výjimkou… Museli jsme tedy být rychlí a mít velmi dobrou strategii, abychom zvládli závěr závodu, a obojí se nám tentokrát podařilo. Tým po potížích v Diriyah opět velmi dobře zareagoval, a to je známka šampionů! Získali jsme důležité body v obou pořadích a těšíme se na E-Prix v Římě, kde tento skvělý návrat hodláme potvrdit!“

 

 

Mark Preston, generální ředitel Techeetah:

 „To byl ale závod! Ukázalo se, jak napínavá může Formule E být. Celý den jsme si drželi tempo a myslím, že jsme použili tu nejlepší možnou strategii, díky níž Jean-Éric obsadil fantastické třetí a António čtvrté místo a získali jsme cenné body. “

 

Jean-Éric Vergne, šampion Formule E v letech 2018 a 2019:

„Závod byl opravdu zajímavý, soupeři předvedli různé strategie. Náš tým udělal skvělou rozhodnutí, když mi změnil strategii tak, abych odjel 40 kol místo 39. Na začátku jsem ztratil několik míst, ale v závěru se mi je podařilo získat zpět. Dnes jsme byli druhým nejlepším týmem a budeme dál pracovat na tom, abychom byli nejlepší. Od Rijádu jsme se hodně zlepšili. Cílem je bodovat v každém závodě a pokud možno se umístit na stupních vítězů. Domů se vracíme hladoví po dalších vítězstvích!“

 

António Félix da Costa, šampion Formule E v roce 2020:

„Pro tým je to velmi dobrý výsledek a mám z toho velkou radost. Umístění na 3. a 4. místě nám přináší skvělé body. Vítězové byli dneska na všechny moc rychlí, takže musíme být s naším výkonem spokojeni. Já jsem dosáhl přesně toho, co jsem tento víkend chtěl: zažít skvělý den, získat body a nastartovat náš šampionát správným způsobem. To mě těší. Nyní máme měsíc a půl na to, abychom se co nejlépe připravili na E-Prix v Římě. Budeme i nadále tvrdě pracovat.“

Značka DS Automobiles zapojená do Formule E od 2. sezóny již přinesla:

 

  • 76 závodů
  • 4 tituly
  • 14 vítězství
  • 38 pódiových umístění
  • 17 pole position

     

 

DS TECHEETAH

Čínský tým Techeetah Formula-E se účastní mistrovství FIA ABB ve Formule E. Majitelem týmu je společnost Seca (Shanghai) Limited.

Pro sezónu 2018/2019 mistrovství FIA Formule E se Techeetah spojil s DS Automobiles a vznikl tým DS Techeetah.

CHINA MEDIA CAPITAL (CMC)

China Media Capital („CMC“) založil a řídí Ruigang Li, jedna z nejdůležitější osobností v oblasti provozního řízení a investic směřovaných do médií a zábavy v Číně i ve světě. CMC vytvořila a podpořila řadu nových vůdčích osobností v oblasti médií a zábavy, internetu a mobilních zařízení zahrnujících životní styl, film, televizi, hudbu, sport, zábavu, finanční média, finanční datové služby, online videa, smart TV, reklamu, sociální sítě, hry, online vzdělávání, e-commerce, O2O atd.

SECA

Seca se sídlem v Šanghaji je přední čínskou společností zabývající se řízením a marketingem sportu se specializací na reprezentaci sportovních talentů, organizaci akcí a vývoj obsahu. Mezi investory společnosti patří Holdings China Media Capital (CMC) a Yao Ming, člen Síně slávy NBA.

DS AUTOMOBILES

Značka DS, která vznikla v roce 2014, se opírá o výjimečný odkaz vozu DS z roku 1955. Jejím základním rysem je avantgardní duch a ambicí ztělesnit know-how francouzského luxusu v automobilovém odvětví.

Vozy DS jsou určeny pro zákazníky, kteří usilují o osobní vyjádření a milují nové technologie, snoubí se v nich elegance a špičkové technologie. Celosvětovou modelovou řadu značky DS tvoří modely DS 3 Crossback, DS 7 Crossback, DS 4 a DS 9.

Značka DS Automobiles, která je dvojnásobným šampionem Formule E z let 2019 a 2020 (pohár týmů a jezdců), stojí na špici elektrifikace, neboť nabízí všechny své modely v elektrifikované verzi. Pod Označením E-Tense nabízí jak 100% elektrické vozy, tak plug-in hybridy s výkonem až 360 koní a pohonem všech kol. Od roku 2024 budou všechny nové modely, které DS Automobiles přinese na trh, výhradně elektrifikované.

Pro náročné zákazníky vytvořila společnost DS Automobiles program exkluzivních prémiových služeb „ONLY YOU, l’expérience DS“ pro jedinečný zážitek z kontaktu se značkou DS.

Značka DS, která je přítomna ve 41 zemích, vytvořila a vyvinula exkluzivní prodejní síť, kterou tvoří po celém světě více než 400 showroomů DS Stores a DS Salons.

Novinky o DS France sledujte na www.DSautomobiles.fr @ DS_France a mezinárodní dění kolem značky DS na www.DSautomobiles.com    @DS_Official

ABB FIA FORMULA E – Kalendář závodů 2022