Prodej školních pomůcek je v plném proudu, zájem o ně bude větší než loni

Nákupy školních pomůcek startují zpravidla začátkem srpna a vrcholí na přelomu srpna a září. V široké nabídce hypermarketů Globus figurují školní potřeby vysoké kvality, které jsou ale i cenově dostupné. Děti při výběru hledí na trendy motivy, rodiče pak na funkčnost.

 

Letošní rok obchody očekávají vyšší zájem o školní potřeby než loni. Je to dáno tím, že v letech 2019 a 2020 kdy byly děti na distanční výuce, školní výbavu neopotřebovaly. Loni už ale standardně do škol docházely, a tak budou potřebovat nové batohy i psací potřeby. Hypermarkety Globus soustředí svou širokou nabídku na vysokou kvalitu i rozumné ceny. Zákazníci zde koupí značkové zboží, certifikované aktovky s vyztuženými zády a reflexními prvky, stejně tak ergometrické psací potřeby i levnější alternativy.

„Máme standardně nejširší paletu pomůcek pro všechny školáky. V rámci batohů, tužek a pastelek nabízíme také levnější alternativy, protože předpokládáme v tomto ohledu zvýšenou poptávku. Nicméně doporučení ze škol míří na nejkvalitnější pomůcky konkrétních výrobců, a i ty máme v prodeji. Zákazníci u nás zakoupí i speciálnější psací potřeby pro leváky nebo pera s ergonomickým úchytem, která se přizpůsobí dětské ruce. Obrovský zájem je posledních několik sezón o gumovací pera,“ řekla tisková mluvčí hypermarketů Globus.

 

Pomůcky se mohou i líbit

Školní pomůcky by měly děti rády používat. To je hlavní myšlenka designů a motivů, které potřeby dětem přibližují. Globus proto každý rok sleduje aktuální trendy a svou nabídku podle toho přizpůsobuje.

„Loni byl největší zájem o motivy s Harry Potterem, standardně pak jsou v oblibě fotbalové motivy, pomůcky s motýly, koňmi, kočkami a psy. Letošní novinkou jsou školní potřeby s tématy nového filmu Jurský svět, který před létem uvedla česká kina,“ přiblížila trendy Aneta Turnovská.

Zároveň řekla, že motivy často děti určují při nákupech samy. Nicméně rodiče při nákupech nezapomínají na to, že například batohy či aktovky by si měly děti v obchodě i vyzkoušet. Dítě nosí tašku pět dní v týdnu, takže by měla být lehká, mít všechny bezpečnostní prvky i vyztužená záda. Větší studenty pak zajímá i uspořádání kapes včetně místa na notebook.

 

Zájem o školní pomůcky potrvá do září

Hypermarkety Globus mají veškerého školního zboží dostatek a lze v nich pořídit od školní tašky přes oblečení či přezůvky po obaly a sešity. Napříč tímto sortimentem nabízí tyto obchody do 6. září zajímavé slevy. „Předpokládáme, že nákupy školních pomůcek vyvrcholí koncem srpna a potrvají do prvního týdne měsíce září, kdy děti dostanou seznamy nutných pomůcek ze škol. Proto budeme zboží se slevami nabízet po celou tuto dobu,“ řekla Aneta Turnovská.

 

Tip: K nákupu s vyšším počtem položek můžete využít mobilní aplikaci Můj Globus. Můžete jej sdílet s rodinou, každý přidat, co potřebujete. Položky se pak v aplikaci při vstupu do hypermarketu seskupí dle druhu sortimentu, aby váš nákup byl co nejrychlejší. Jelikož se sám při nakupování umí odškrtávat, na nic ze sezamu potřeb nezapomenete.