Přípravy na začátek sezóny DTM zrychlily oficiální testy ve Spielbergu

Život záložního pilota F1

Poslední tři měsíce byly pro Micka Schumachera pěkně hektické. Záložní pilot týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1 měl za sebou spoustu práce, od práce na simulátoru po marketingová vystoupení. V  nové sérii na týmovém webu Mercedes AMG F1 Team Mick sdílí své myšlenky, pocity a zážitky během roku ve formátu deníku. Mick začíná vyprávěním o svých prvních dnech v Brackley a o tom, jaké to je pracovat s Lewisem a Georgem. Také posílá vzkaz fanouškům.

Marcel Kiefer se přidává k týmu MERCEDES-AMG PETRONAS ESPORTS

Vstup vícenásobného vítěze závodu F1 Esports Pro Series Marcela Kiefera do sestavy jezdců Mercedes-AMG PETRONAS Esports je skutečnou posilou pro tým před sezónou 2023. Příspěvek 24letého závodníka z Karlsruhe (Německo) byl klíčovým faktorem k tomu, aby Red Bull Esports získal v roce 2020 titul konstruktérů; také dokončil kampaň na třetím místě v šampionátu jezdců.

„Když jsem vyrůstal, vždy jsem byl velkým fanouškem Mercedesu,“ řekl Marcel. „Nemůžu uvěřit, že teď budu moci pro ně jezdit v Esports context. Je to obrovská výsada zastupovat značku Mercedes-AMG v F1 Esports Pro Series.“

Marcel je aktivní v Esports od roku 2017 a má rychle rostoucí online přítomnost s téměř 100 000 odběrateli na YouTube a 55 400 sledujícími na Twitteru.

„Ze soubojů, které jsme s ním v posledních letech vedli, víme až příliš dobře, jak dokáže být rychlý,“ řekl Oliver MacFarlane, šéf Esportu týmu Mercedes-AMG PETRONAS F1.

 

Nejrychlejší čas pro Marca Englela na testech DTM

Mercedes-AMG Customer Racing zajel celkově nejrychlejší čas v oficiálních testech pro sezónu 2023 DTM. Maro Engel (GER) z Mercedes-AMG Team Landgraf objel okruh Red Bull Ring v Rakousku za 1:28,117 minuty.

„Byl to dobrý den a spousta zábavy při práci s týmem,“ řekl Engel, který tam mohl být jen v neděli kvůli angažmá v NLS. „Pro mě to byl první test v roce 2023 s Mercedes-AMG Team Landgraf. Řídit Mann-Filter Mamba je vždy obrovská zábava. Fanouškovská základna kolem tohoto vozu je obrovská a je skvělé cítit tu podporu.“

Vynikající všestranný výsledek završil Ind Arjun Maini s číslem 36 Mercedes-AMG GT3 Mercedes-AMG Team HRT, který byl v obou testovacích dnech třetí nejrychlejší.

SUPER GT:

V zahajovacím závodu Super GT na mezinárodním okruhu v Okayama obsadili Naoya Gamou a Takuro Shinohara (oba JPN), kteří sdíleli kokpit #65 Mercedes-AMG GT3 LEON RACING, druhé místo. Tatsuya Kataoka a Nobuteru Taniguchi (oba JPN) v #4 Mercedes-AMG GT3 týmu GOODSMILE RACING & TeamUKYO se také dostali do Top Ten na P9.

 

IMSA:

O třetím závodním víkendu IMSA WeatherTech SportsCar Championship v Long Beach skončily týmy Mercedes-AMG Customer Racing všechny v první pětce svých příslušných tříd. Po 100 minutách závodu obsadili Jules Gounon (AND) a Daniel Juncadella (ESP) sdílející #79 WeatherTech Racing Mercedes-AMG GT3 páté místo ve třídě GTD Pro. V kategorii GTD skončili Mikaël Grenier (CAN) a Mike Skeen (USA) s číslem 32 Team Korthoff Motorsports Mercedes-AMG GT3 čtvrtí, o jedno místo před Philipem Ellisem (SUI) a Russellem Wardem (USA) s číslem 57 WINWARD Racing car.

NÜRBURGRING ENDURANCE SÉRIE:

Mercedes-AMG Customer Racing dokončil třetí kolo sezóny 2023 NLS – 54. Adenauer ADAC Rundstrecken-Trophy – v první desítce celkové klasifikace. Maro Engel a Fabian Schiller (oba GER) s číslem 9 Mercedes-AMG GT3 týmu Mercedes-AMG Team GetSpeed projeli šachovnicovou vlajkou na devátém místě. Mercedes-AMG GT3 s číslem 45 týmu CP Racing mezitím skončil čtvrtý ve třídě SP9 Pro-Am. Reinhold Renger a Tobias Wahl (oba GER) s Mercedes-AMG GT4 #189 týmu Haupt Racing Team skončili na pátém místě v kategorii SP10.

 

Zdroj: Mercedes AMG Motorsport