Primátorky ovládly veslaři z VK Slavia Praha

VK Slavia Praha má dvě vítězné posádky na 109. Primátorkách.

Skifařka Lenka Antošová a osmiveslice mužů – Vojtěch Řimák, Oleg Touš, Jakub Paroulek, Adam Kulhánek, Jam Tichý, Vít Baldinus, Tomáš Zobal, Jan Chlebovský s kormidelnicí Martinou Součkovou zvítězili na 109. Primátorkách.
Vítězství ve 109. ročníku veslařských Primátorek, při stále pozměněných pravidlech, že nestartuje reprezentace Dukly Praha, obhájila osma Slavie Praha, která v obměněné sestavě o délku lodi porazila společnou posádku Hamru a Břeclavi. Loňský triumf zopakovali Tomáš Zobal, Adam Kulhánek, Jan Chlebovský a kormidelnice a trenérka Martina Součková
„Vyhrát Primátorky je každý rok těžké, ale letos to pro mě je suprové, protože jsem dva roky nezávodil. Přidal jsem se k mladším klukům ze Slavie a bylo to skvělé,“ řekl třicetiletý Paroulek. „S Duklou to bylo vždy dobré, ale s klukama ze Slavie to bylo bojovnější. Jsou to mladí kluci. Dukla byla vždy reprezentace a tady jsou kluci, kteří trénují jednou dvakrát týdně,“ řekl Paroulek, jenž rozhodnutí vedení Primátorek upravit podmínky pro start vítá.“
Závod skifařek byl jasně v režii Lenky Antošové. Třicetiletá skifařka vyhrála závod potřetí za sebou a počtvrté v kariéře. Vyrovnala tak bilanci starší sestry Jitky, která již ukončila aktivní kariéru.
Druhou Markétu Nedělovou porazila o téměř sedm sekund.
„Soupeřky jsem rozhodne nepodceňovala. Pro mě je ale hlavně těžká trať, protože bývají vlny. A když do toho ještě trošku foukne, tak trefit se do zatáčky a udržet směr na skifu, je pro mě docela těžké,“ poukázala Antošová na specifikum závodu na Vltavě. „Pěkně jsem tam kličkovala. Dnes byly vlny nejen pod Železničním mostem, ale i na trati. Bylo to docela náročné,“ přiznala nejlepší česká veslařka současnosti.
Text a foto : Iva Roháčková