Pražské bazény Šutka a Strahov se po několika měsících dočkají prvních návštěvníků

V rámci čtvrté vlny uvolňování podnikatelských a dalších činností, která byla vyhlášena na 25. květen 2020, bylo oznámeno, že bude povolena návštěva přírodních a umělých koupališť (krytých i nekrytých), což se týká i znovuotevřené bazénu Strahov a Šutka.

„Ministerstvo zdravotnictví stanovilo několik podmínek pro otevření bazénů, které je nutno dodržet. Bazény Strahov a Šutka, které jsou pod správou hlavního města Prahy, jsou schopné tyto podmínky dodržet a Pražané je tedy mohou od pondělí 25. května znovu využívat pro sport a relaxaci. Je nutné, aby návštěvníci důkladně dodržovali pravidla chování, která budou viditelně vyvěšena u vstupů i v areálech bazénů,“ říká radní pro majetek Jan Chabr.

Stejně tak budou tato pravidla zveřejněna na webových stránkách bazénů :

„Na pokladně bazénu na Strahově bude k dispozici bezkontaktní teploměr, jímž se bude měřit teplota jednotlivým návštěvníkům. Stejně tak personálu, a to vždy před začátkem směny. Do vstupní haly i do jednotlivých šaten bude umístěn stolek s dezinfekcí. Ve všech dávkovačích mýdla je k dispozici mýdlo s dezinfekčním účinkem, nebo dezinfekčním prostředkem,“ dodává k pravidlům předseda představenstva Trade Centre Praha, a.s., Filip Veselý.

U bazénů bude určená osoba, která bude monitorovat dodržování všech předepsaných opatření.

„Na bazénu Strahov jsme se rozhodli mít koordinátorů více. Bude jím pokladní u vstupu, plavčík pro bazénovou halu a strojník pro sprchy, šatny. Kapacita v bazénu bude průběžně hlídána plavčíky a bude zajištěna každodenní dezinfekce plaveckých pomůcek,“ doplňuje radní Chabr.

Nařízený odstup v šatnách bude vyřešen tak, že pokladní budou vydávat návštěvníkům klíčky ob-skříňku. Kapacita skříněk je dostatečná a budou průběžně v provozu i po provozu dezinfikovány.
U bazénu budou průběžně dekontaminována místa, kudy návštěvníci procházejí. V souvislosti s dezinfekcí byl upraven dezinfekční plán objektu s využitím virucidních přípravků na průběžnou dezinfekci a dezinfekci po skončení provozu. Rovněž bude navýšena výměna vzduchu a během provozu budou průběžně otevírány i boční dveře u bazénu k přirozenému přivětrávání.