Praha podpoří kongresový turistický ruch

Pražští radní schválili podporu kongresového turismu. Praha jej podpoří v letošním roce částkou 3 745 000 Kč. Uhrazena tím bude veřejná zakázka Podpora kongresového turismu v Praze, kterou zhotovuje vítěz výběrového řízení, společnost Prague Convention Bureau, z.s.

Podpora je vyhlášena na období od 1. července 2022 do 30. června 2024. Cena za celé toto období činí 14 979 800 Kč včetně DPH.

„Jsem velmi potěšen, že Praha se úspěšně vyvíjí jako kongresová destinace. Je skvělé vidět, jak město využívá svůj potenciál a přináší ekonomický růst a kulturní obohacení pro celou oblast. Investování do kongresového turismu je klíčové pro ekonomický a společenský prospěch, a právě Praha s pozicí páté nejžádanější kongresové destinace ukazuje svou úspěšnost v této oblasti,“ říká náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast kultury, Jiří Pospíšil.

Kongresový turismus je významným odvětvím příjezdového turismu do hlavního města. 

Důležitou předností je ekonomický přínos a zvýšení prestiže metropole, přičemž v průměru za den kongresoví turisté utratí v Praze dvakrát až třikrát více financí (6 500 až 8 000 korun), než obvyklí turisté.