Praha 4 pomáhá Domovu seniorů Michle

Městská část Praha 4 poskytla Domovu seniorů Michle, který se v souvislosti s nákazou novým koronavirem ocitl v obtížné situaci, finanční prostředky na krytí mimořádných provozních výdajů.

 

„Uvolnili jsme 50.000 korun na krytí mimořádných provozních výdajů pro Dům seniorů Michle v této mimořádné situaci formou daru, který schvaluje rada,“ uvedl místostarosta Zdeněk Kovařík (ODS). „Ze svých soukromých prostředků pak posílám 40.000 korun navíc.“

Městská část bohužel nemá k dispozici potřebné respirátory ve třídě FFP3, které domov naléhavě potřebuje, ale nabídla aspoň roušky, jednorázové ve třídě FFP2, popřípadě textilní, a dezinfekci.

„Seniorům z domova v Michli a všem jejich blízkým vyjadřuje městská část Praha 4 podporu, všichni věříme v brzké vyléčení nemocných,“ dodal Zdeněk Kovářík.

Domov seniorů Michle, s.r.o. je soukromým sociálním a ambulantním zdravotnickým zařízením s působností v Praze 4. Vedení domova ve spolupráci s hygienickou stanicí, s lékaři a týmem zdravotních sester přijalo opatření, aby se nákaza nešířila a nebyl ohrožen provoz se současným týmem pracovníků.

Vedení radnice s příslušnými pracovníky Úřadu MČ Praha 4 situaci, která v Domově seniorů aktuálně nastala, nadále sledují.