Praha 3 tradičně rozdá tisíce cibulek tulipánů a narcisů

Praha 3 každým rokem rozdá stovky cibulek tulipánů a narcisů z rušených záhonů. Zájemci si v pondělí 8. 6. mohou balíček s deseti cibulkami vyzvednout buď v Infocentru na náměstí Jiřího z Poděbrad, nebo v Klubu seniorů v Olšanské 7. „V Infocentru se začne rozdávat v osm hodin, v Klubu seniorů v devět. Akce potrvá do vyčerpání zásob, bývá velmi oblíbená,“ komentuje Lucie Bukovanská, tisková mluvčí Prahy 3.

Cibuloviny na záhonech budou postupně nahrazovat letníčky. Je ekonomičtější cibuloviny rozdat a na podzim objednat nové, než je po celé léto skladovat. Praha 3 každoročně získává nové kusy těchto krásných a křehkých květin z Holandska. Na jednom záhonu jich můžete vidět i více než tři tisíce.

„Lokalit s cibulovinami máme několik, jeden z nejkrásnějších záhonů je na Lobkovickém náměstí. Zde už z tramvaje zdraví kolemjedoucí půl metru vysoké tulipány s červenožlutými květy,“ dodává Martina Smolková z Odboru ochrany životního prostředí, která e o květiny Prahy 3 stará.

„Cibulky je důležité doma pořádně dosušit a pak uložit do suchého sklepa. Vysazovat by se měly tak v říjnu do cca 8 cm hloubky. Sluší jim, když jsou ve skupině ideálně 10 cm od sebe.“

Cibule tulipánů a narcisů dostanou také mateřské a základní školy.