Perrier-Jouët stanovil nový rekord v aukční síni Christie’s

Dražební síň Christie’s uspořádala na konci minulého roku v Londýně aukci Finest and Rarest Wines & Spirits věnovanou vzácným vínům a destilátům, do které francouzský dům Perrier-Jouët nabídnul v rámci dvouletého partnerství se slavnou aukční institucí výběr výjimečných šampaňských vín. Jedno z nich – 147 let staré ročníkové šampaňské Perrier-Jouët 1874 vintage – bylo vydraženo za 42 845 liber a stalo se tak nejdražší lahví šampaňského, jež byla kdy prodána na aukci Christie’s.

 

Maison Perrier-Jouët započal spolupráci s aukční síní Christie’s, aby mohl přímo oslovovat nejnáročnější spotřebitele se zajímavými a unikátními nabídkami, což odpovídá nové strategii Direct 2 VIP následované celou skupinou Pernod Ricard, do které spadá. V prosinci byli do Londýna pozváni vážení klienti Christie’s, aby se účastnili dané aukce.

Vůbec poprvé ve své historii otevřel Maison Perrier-Jouët dveře své Oenothèque, sklepa schraňujícího výjimečné ročníky. Sklepmistryně Séverine Frerson z něj vybrala téměř 160 lahví, které představovaly pro ostatní účastníky aukce velkou výzvu.

Londýnská událost zaznamenala nebývalý úspěch, neboť všechny nabízené položky od Perrier-Jouët dosáhly pozoruhodných dražebních cen, jež překonaly odhady a současné trendy na trhu se šampaňským. Perrier-Jouët už jedenkrát se šampaňským z ročníku 1874 překonal rekord v Christie’s, když se v roce 1888 stalo nejdražším šumivým vínem, které se do té doby na aukci prodalo.

 

„Jsem velmi hrdá na to, jak milovníci vína v Christie’s dokázali ocenit vinařský odkaz Maison Perrier-Jouët. Těším se na setkání s kupcem láhve ročníkového šampaňského Perrier-Jouët 1874 ve francouzském Épernay, kde bude mít příležitost prohloubit celý tento zážitek v Maison Belle Époque, historickém sídle našich zakladatelů,“ uvedla sklepmistryně Séverine Frerson.

 

Tim Triptree MW, mezinárodní ředitel divize vína a lihovin u Christie’s dodal: „Jsme potěšeni prodejní hodnotou historických ročníků pocházejících přímo ze sklepů Maison Perrier-Jouët. Během aukce v Londýně jsme zaznamenali několik konkurenčních nabídek, které vedly k působivým dražebním cenám – zejména láhev z roku 1874 a magnumy Belle Époque z roku 1979 zdvojnásobily výši našich odhadů. Celá kolekce dopadla nad očekávání, což svědčí o vysoké reputaci domu Perrier-Jouët a poptávce po nejkvalitnějších a nejvzácnějších ročnících šampaňského dohledatelného původu.“

 

Celá událost posiluje pozici Perrier-Jouët na ultraprestižním trhu a zvyšuje žádanost jeho šampaňských vín.

 

www.prestigeselection.cz

 

 

O ZNAČCE PERRIER-JOUËT

Maison Perrier-Jouët, založený v roce 1811 v Epernay, je jedním z nejhistoričtějších francouzských vinařských domů, ale také jedním z nejproslulejších. A to díky svým květinovým a komplexním šampaňským, které odhalují pravou podstatu hroznů Chardonnay a díky silné tradici savoir-faire, tedy bezkonkurenční odborností pouhých osmi sklepmistrů od jejího založení. Butikový dům s rodinným duchem, Perrier-Jouët byl hluboce ovlivněn láskou svých zakladatelů k přírodě a umění – dvojitá inspirace, která umožňuje vytvářet výjimečné zážitky a krásné momenty, obohacující každodenní život. Od své spolupráce v roce 1902 s průkopníkem secese Emile Gallé, tvůrcem vzoru sasanek pro prestižní cuvée Perrier-Jouët Belle Epoque, značka pracuje se známými a nadějnými umělci jako jsou Daniel Arsham, Noé Duchaufour-Lawranc, Miguel Chevalier, Makoto Azuma, Tord Boontje, Studio Glithero a Simon Heijdene a nově Vik Muniz, mischer’traxler, Ritsu Mishima, Andrew Kudless, Luftwerk a Bethan Laura Wood.