Pendolino se srazilo s posunovým dílem a zemřela jedna osoba

Dnes ráno došlo v Bohumíně k mimořádné události, při které se jednotka Pendolino srazila s posunovým dílem.

Drážní inspekce

dnes v 5.02 h v Bohumíně došlo při odjezdu vlaku Pendolino (Bohumín-Praha) k jeho vjetí do postavené posunové cesty, ke srážce vlaku s posunovým dílem a vykolejení vlaku Pendolina (2 vozy). Při mimořádné události zahynul strojvedoucí vlaku Pendolino a další 4 osoby (na posunovém díle) byly zraněny. Škoda se bude pohybovat v desítkách milionů korun.

Drážní inspekce na místě mimořádné události zahájila šetření příčin a okolností, na místě jsou 4 inspektoři Drážní inspekce.

15:02:35

Při mimořádné události zemřel strojvedoucí Pendolina, další 4 osoby na posunovém dílu byly zraněny; ke zranění došlo i u stevardky v Pendolinu.

Škoda na posunující lokomotivě se odhaduje na 6 milionů korun a na kolejišti 10 milionů korun; na vlaku Pendolino se bude pohybovat v řádech desítek milionů korun.

Šetření mimořádné události je teprve na začátku, ale předběžně můžeme konstatovat, že vlak Pendolino neměl odjet od nástupiště (návěstidlo mu jízdu zakazovalo); proč se vlak rozjel a další okolnosti této mimořádné události šetříme.

foto : Drážní inspekce

Zemřela osoba při nehodě Pendolína

S politováním musíme informovat, že podle předběžných zpráv zemřela při nehodě jedna osoba a další byla zraněna.
Okolnosti události jsou nyní předmětem vyšetřování.
foto : HZS Moravskoslezského kraje