Páteční závod v Klingenthalu ovládla Rakušanka Kramerová, Indráčková se umístila v TOP 20

Karolína Indráčková v pátek potvrdila svou vzestupnou tendenci a poprvé v sezóně proklouzla do nejlepší dvacítky, kterou v Klingenthalu uzavřela. Na fantastickou formu navázala Rakušanka Marita Kramerová, jež letos sbírá jednu výhru za druhou a dnešek nebyl výjimkou.

Pokus Karolíny Indráčkové ze zkušebního kola by na postup mezi nejlepší třicítku nestačil. Závodnice z JKL Desná doskočila do vzdálenosti 102 metrů, což ji na velkém můstku (HS140) v Klingenthalu zařadilo až ke chvostu startovního pole.

Jenže hlavní závod byl jiný příběh. Česká reprezentantka přidala ke svému předchozímu pokusu devět metrů, díky čemuž se po první rundě nacházela na 21. příčce, o kterou se dělila s Norkou Bjørsethovou.

V prvním kole dvě skokanky naprosto uletěly zbytku a bylo jasné, že ony dvě si to spolu rozdají o prvenství v závodě. Marita Kramerová doplachtila do vzdálenosti 133 metrů, tedy o půl metru méně než Silje Opsethová. Jenže Norka odečítala více bodů za vítr, a tak po úvodních skocích ztrácela na Rakušanku 0,6 bodu.

Ve finálové části si Karolína Indráčková polepšila o jednu pozici. Ze svého předchozího skoku sice ubrala čtyři metry, jenže skákala z nižšího nájezdu a přičítala více bodů za povětrnostní podmínky.

„Povedlo se mi konečně být klidnější v letu, což mi pomohlo k tomu, abych skočila nějaké metry. Na to, jak jsem se prala s nájezdovým postavením, tak to umístění je skvělé. Podmínky byly stejné pro všechny, o to více si tedy výsledku cením,“ zhodnotila česká skokanka páteční klání.

„Na začátku jsem byla zklamaná, nedařilo se mi postupovat do druhého kola. Teď jsme najeli na větší můstky, začalo se mi dařit. To je dobré i z hlediska sebevědomí,“ pochvalovala si.

Souboj na špici vyzněl lépe pro Maritu Kramerovou, jejíž pokus dlouhý 124,5 metru stačil na druhou Silju Opsethovou (123,5 m). Třetí místo putuje do Slovinska, a to zásluhou Urši Bogatajové (129,5 a 127 m).

Závodní víkend v německém Klingenthalu pokračuje už zítra, a to individuálním kláním. Jeho začátek je naplánován na 10:30.

Kompletní výsledky ZDE. 

Foto: Nordic Focus 

Zdroj : Svaz lyžařů České republiky