Olympijský festival v Praze 2021

Atletka Zuzana Hejnová , bronzová medailistka z LOH 2012 v Londýně a dvojnásobná mistryně světa, pro zranění nemohla odjet do Tokia a tak navštívila Olympijský festival v Praze (zajede i do Brna) vyzkoušela si pár sportů, popovídala, rozdala autogramy a vyfotila se s dobrovolníky, dětmi z příměstského tábora a Atleti pro děti, kde se k ní přidal i skokan do dálky Radek Juška.

Na Olympijském festivalu v Praze se sportovalo, fandilo a posílaly se gratulace prvním českým medailistům do Tokia  

 

Nový týden na Olympijském festivalu v Praze odstartovaly olympijské tábory. S dětmi se pozdravila i atletka Zuzana Hejnová, která kvůli zdravotním problémům zrušila účast na olympijských hrách v Tokiu. Triatlonový trenažér plavání si vyzkoušel moderní pětibojař David Svoboda. Slavily se dvě medaile! Velký zájem byl mezi dětmi o zónu Samsung, kde si testují svoji obratnost.

Hejnová si zahrála stolní tenis, Svoboda vyzkoušel trenažér

Atletka Zuzana Hejnová měla být touto dobou v Tokiu. Motivaci si dokázala udržet i přes dlouhou pauzu způsobenou pandemií, ale zradilo ji zdraví. Kvůli bolavé achilovce není v top formě a jen tak na výlet do Tokia jet nechtěla. Olympijskou atmosféru přišla načerpat alespoň do ČEZ Atletiky na Olympijský festival v Praze, ze kterého byla nadšená. Nejvíce se těšila na to, že si vyzkouší sporty, na které normálně nemá čas. S dětmi si zaskákal do dálky Radek Juška. Většinu času strávila na autogramiádě s dětmi a pak zamířila do sportovní haly, kde si zahrála stolní tenis. Moderní pětibojař David Svoboda vyzkoušel triatlonový plavecký trenažér. Eva Samková si zatrénovala s reprezentanty bobisty.

Slavily se medaile

Na olympijských hrách v Tokiu zaznamenala Česká republika první dva medailové úspěchy. To se samozřejmě neobešlo ani bez pořádného fandění v Olymp Centru sportu, ve kterém se tou dobou nacházel také šermíř Jiří Beran.

„Alexi, ty bejku! Je to tam, placka,“ vzkázal v návalu euforie bronzovému Alexanderovi Choupenitchovi. Ke gratulacím se přidala také Eva Samková, která poslala zdravici Jiřímu Rohanovi: „Lukáši, gratulujeme! Premiérová stříbrná medaile. Všichni jsme ti fandili a doufáme, že za námi dojedeš na Olympijský festival v Praze.“

Foto: Iva Roháčková