Ollie Roučková: Byly to nervy, ale technika už je doma!

Příběh Z kopřiv na Dakar a závod Rallye Dakar 2022 sice skončil 14. ledna, ale teprve v polovině února dorazila závodní technika zpět do Evropy.

 

Původní nakládka pro kategorii Classic byla naplánována na 10. -11.února, ale díky nepřízni počasí se převzetí techniky ve francouzském přístavu Marseille posunulo až na 14.-15. 2. v ranních hodinách. Což byla drobná komplikace zejména pro CZech Samurais tým.

Už takhle to bylo dost těžký obhájit si volno v práci, a teď k tomu ještě novej termín… a to navíc pro čtyři lidi… No nic, všichni jsme na tom stejně,“ rozpačitě dodává k situaci navigátor Robert Knobloch.

Pro závodní speciály, asistenční vozy a novinářské stroje přitom Dakar 2022 začal již koncem listopadu, kdy se motocykly, automobily i kamiony nalodily ve francouzském přístavu Marseille na trajekt.

Po návratu domů jsme se těšili, až se z Dakaru vrátí i technika přepudrovaná pískem a ošlehaná závodem. Trochu jsem byla nervózní, v jaké kondici se nám obě auta vrátí, a co všechno bude rozbité,“ dodává pilotka Ollie Roučková.

Po předložení příslušné dokumentace v přístavu byli jednotlivé týmy vpuštěni do přístavu. Tam si vyzvedli klíče a vydali se hledat techniku.

 

„Byly to nervy, ale obě auta jsme nakonec našli. Marseillský přístav je sakra obrovský a těch dakarských aut tu stojí hodně, a to navíc v několika řadách. I když máte plánek, je to oříšek. Jak už je zvykem obě auta byla vybitá, pořadatelé zapomínají vypínat klíčky a bůh ví, jak dlouho naše speciály stály s rozsvícenými světly. Zatím to vypadá, že žádné větší škody na autech nemáme, to se ale dozvíme až po podrobnější prohlídce. Teď nás ještě čeká velmi dlouhá cesta domu,“ popisuje hlavní mechanik Gabriel Žúbor.

 

Naložením techniky to ale zdaleka nekončí

Czech Samurais tým se rozdělil na dvě skupiny. Mechanici se postarají o závodní speciál, který transportují do ČR, kde Samurai projde rozborkou a přípravou na první tiskovou konferenci a následnými jízdami pro fanoušky a partnery. Ollie se přesune do španělské Marbelly, kde se s místními atlety bude připravovat na běžeckou sezonu v Evropské sérii Spartan Race, která už klepe na dveře.

 

„Po konzultaci s trenérkou mě čeká sportovní kemp v teplé španělské Andalusii. Na denním pořádku tady budou běžecké tréninky, silová průprava, ale hlavně pilování OCR překážek ve vyhlášeném Mike´s Gymu. Dvoufázovými tréninky se budu pomalu připravovat na závodní sérii Spartan Race,“ těší se Ollie.

 

Foto: Czech Samurais tým