NYCK DE VRIES bude jezdit v roce 2023 za SCUDERIA ALPHATAURI

Scuderia AlphaTauri s potěšením oznamuje, že Nyck de Vries se připojí k týmu pro sezónu 2023 Formule 1 a nahradí Pierra Gaslyho, který odejde na konci aktuální sezóny.

 

Sedmadvacetiletý nizozemský jezdec zahajuje svou oficiální závodní kariéru F1 jednou Grand Prix, kterou má na svém kontě, po záskoku za Alexe Albona na letošní Velké ceně Itálie.

Navíc v roce 2022 absolvoval několik FP1. Nyck, který dominuje v jiných kategoriích, má na svém kontě řadu titulů; zejména byl mistrem světa FIA Formule E 2020-21 a šampionem FIA Formule 2 z roku 2019 a také mistrem světa v motokárách z let 2010 a 2011.

 

„Velmi mne těší, že se připojím ke Scuderii AlphaTauri pro rok 2023,“ řekl Nyck de Vries, „a chci poděkovat jak Red Bullu, tak týmu za to, že mi dali příležitost jezdit v F1. Po Formuli 2 jsem se vydal na jinou cestu v motoristickém sportu, ale F1 byla vždy mým snem a jsem vděčný, že si ho mohu splnit. Letos jsem měl spoustu šancí zažít vůz 2022 a myslím, že to mě postavilo do skvělé pozice v nadcházející sezóně, doufám, že mi to pomohlo připravit se na to, co přijde. Většinu svého dospívání jsem strávil v Itálii na motokárách a vždy jsem se tam cítil jako doma, takže je pro mě skvělé připojit se k italskému týmu , to už působí opravdovým rodinným dojmem a těším se, že se se všemi seznámím a že začneme budovat náš vztah před další sezónou.“

 

 

Franz Tost dodal: „Scuderia AlphaTauri prožila s Pierrem velmi úspěšný čas. Nikdy nezapomeneme na jeho fantastické vítězství v Monze a na jeho umístění na stupních vítězů v Brazílii a Ázerbájdžánu. Chci poděkovat Pierrovi za veškeré úsilí, které vložil do týmu v poslední době a přeji mu do budoucna vše nejlepší.

 

„Nyní jsme rádi, že můžeme začít novou kapitolu s Nyckem, který je ve Scuderia AlphaTauri velmi vítán. Je to velmi zkušený pilot, protože vyhrál ve všech kategoriích, ve kterých závodil, s mnoha závody a šampionáty na svém kontě. Jeho posledním velkým úspěchem bylo vítězství v Mistrovství světa Formule E, a to je jasný důkaz, že je to velmi konkurenceschopný jezdec, který si zaslouží místo v F1. Těším se, až ho uvidím v našem voze a jsem si jistý, že s Yukim a Nyckem budeme mít pro rok 2023 velmi silnou sestavu pilotů.“