NSA přesune část pracovních míst do nové pobočky v Ostravě

Jako reakce na nedostatečný počet dotačních odborníků a vysoké konkurenční prostředí na pracovním trhu v Praze vznikne nová pobočka Národní sportovní agentury v Ostravě, která od 1. ledna 2023 pomůže s rychlejší administrací a vyplácením sportovních dotací klubům, samosprávám a organizacím.

Vysoká konkurence v podobě desítek jiných státních úřadů, které neustále hledají kvalitní dotační odborníky způsobuje pomalejší nabírání nových zaměstnanců Národní sportovní agentury a jejich fluktuaci mezi jednotlivými úřady. V návaznosti na to rozhodlo vedení NSA o zřízení nové pobočky v Ostravě, kam se přesune 13 zaměstnaneckých míst z Prahy:

„Nenavyšujeme počet úředníků, pouze přesuneme prázdná pracovní místa do nové pobočky v Ostravě,“ vysvětluje 1. místopředsedkyně Národní sportovní agentury Markéta Kabourková.

V nové pobočce v Ostravě bude působit 13 zaměstnanců, dotační odborníci na neinvestiční i investiční dotace, para sport a právník.

„Už nyní se ukazuje, že přesun části agendy do Ostravy byl dobrý tah. Zatímco v Praze se na některé pozice nehlásí žádný uchazeč, v Ostravě máme ve výběrovém řízení průměrně 10 žádostí na jedno pracovní místo. Díky tomu, že jsme se domluvili na sídle v kancelářích státního podniku Diamo i výrazně snížíme náklady,“ uvedl předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek.