Novinka od Vitany: koncentrované tekuté bujóny s praktickým dávkováním

 Vitana přichází s novinkou, která na trhu dosud chyběla: řadou koncentrovaných tekutých bujónů. V kuchyni šetří čas i peníze a umožňují přesněji chuťově vyladit připravované recepty. Díky praktické lahvičce je totiž lze na rozdíl od tradičních kostek či gelu snadno dávkovat a rovnou přidávat do jídel. Hodí se proto na rychlé a jednoduché dochucení v současné moderní kuchyni. Lze je ale pohodlně využít také pro přípravu omáček nebo tradičních vývarů.

 

Tekuté bujóny Vitana jsou k dostání ve třech variantách: hovězí, kuřecí a zeleninová. Neobsahují žádné konzervanty a jedna lahvička o objemu 180 ml v sobě ukrývá koncentrovanou chuť na přípravu až devíti litrů vývaru.

Foto: Cysnews

 „Při vývoji produktu jsme vycházeli z toho, že tradiční forma bujónů v podobě kostek nebo gelů se špatně dávkuje. Většinou je také zapotřebí je rozpustit, než se přidají do jídla. Hodí se tedy spíš pro přípravu větších objemů: polévek nebo klasických omáček. Náš nový tekutý bujón je univerzální. Stačí po něm prostě sáhnout a rovnou jej nakapat do jídla v požadovaném množství, ale stejně tak z něj pohodlně připravíte několik litrů polévky,“ říká Zuzana Jirsová, produktová manažerka společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko, do jejíhož portfolia bujóny Vitana patří. A dodává: „Navíc, je to řešení, které lze mít vždy po ruce. Jen málokdo má v lednici v hrnci neustále připravený vývar.“  

Foto: Cysnews

 

Foto: Cysnews

 

Díky měřítku na boku lahvičky se bujón jednoduše dávkuje.

„Naše nová řada tak kromě jiného zákazníkům pomáhá omezit plýtvání a šetřit. Do jídla vždy přidáte požadované množství, zbytek uschováte v ledničce a použijete při vaření příště,“ dodává Zuzana Jirsová.

Bujóny v tomto balení dosud na trhu chyběly. Jsou univerzální – kromě přípravy klasické české kuchyně jako jsou omáčky nebo polévky se skvěle se hodí také k dochucování moderních receptů. Lidé si čím dál víc vaří doma a rádi svá jídla vylaďují k dokonalosti. Díky snadnému dávkování tak lze jednoduše dochutit třeba skvělé rizoto, ale i připravit pořádných pár litrů lahodného vývaru.

Nová řada produktů je již nyní dostupná ve vybraných obchodech. Doporučená maloobchodní cena je 69,90 Kč.

 

Foto Cysnews

 

Foto: Cysnews

 O Vitaně 

Vitana je moderní potravinářskou značkou, která patří do portfolia společnosti Orkla Foods Česko a Slovensko. Sortiment Vitana produktů se vyrábí především v Byšicích, Varnsdorfu a Roudnici nad Labem. Vitana se specializuje především na suché, dehydratované potraviny a ochucovadla. Většina lidí má tuto oblíbenou značku spojenou hlavně s kořením, polévkami či bujóny. Současné portfolio je však mnohem širší a zahrnuje také omáčky, rýži, luštěniny, knedlíky nebo pečicí přípravky.