Nové složení OMV MaxxMotion Natural 100Plus snižuje tření v motoru

  • OMV MaxxMotion Natural 100Plus má nové složení
  • Díky menšímu tření snižuje opotřebení a prodlužuje životnost motoru

 

Tření způsobené pohybem pístu ve válci vede k výraznému poklesu účinnosti spalovacího motoru. Vývojový tým společnosti OMV představuje novinku, která toto tření mezi dvěma kovy snižuje, vede k účinnějšímu chodu motoru a prodlužuje jeho životnost. Toto zlepšení umožňuje modifikátor tření v inovovaném složení aditiv prémiového paliva OMV MaxxMotion Natural 100Plus. Řidiči v České republice mohou nyní toto nové palivo čerpat a vyzkoušet jeho vlastnosti.

Nové složení podporuje maximální využití účinnosti motoru

Špičková paliva OMV MaxxMotion patří mezi nejmodernější produkty ve své kategorii. Nové složení benzínu OMV MaxxMotion Natural 100Plus, které představil výzkumný a vývojový tým OMV, potvrzuje výjimečnost a pozici OMV jako jednoho z lídrů v palivových technologiích. Nová aditiva snižují tření zejména v těch místech, kde vzniká opotřebení motoru. Výsledkem je maximální účinnost všech typů benzínových motorů, včetně nejnovější generace motorů s přímým vstřikováním.

Ochranná vrstva prodlužuje životnost motoru

Vylepšená speciální směs aditiv s novým modifikátorem tření paliva OMV MaxxMotion Natural 100Plus vytváří v motoru na vnitřní stěně válce aktivní ochrannou vrstvu, která výrazně snižuje vnitřní tření a kromě již popsaných vlastností chrání motor před korozí a usazeninami*.

* Vlastnosti závisí na konkrétním vozidle, způsobu jízdy i technickém stavu motoru a odkazují na srovnání s palivy splňujícími minimální požadavky normy na benzín EN 228.

OMV Aktiengesellschaft

Společnost OMV s maximální zodpovědností vyrábí a prodává ropné produkty, zemní plyn i petrochemická řešení a vyvíjí inovativní řešení pro oběhové hospodářství. Skupina OMV Aktiengesellschaft, která je jednou z největších rakouských průmyslových společností kótovaných na burze, vykázala za rok 2020 celkový obrat (včetně Borealis) ve výši 17 miliard eur a zaměstnávala přibližně 25 000 lidí. V oblasti průzkumu a těžby má OMV velmi silnou základnu v regionu střední a východní Evropy a vyvážené mezinárodní portfolio v oblastech Middle East & Africa, North Sea, Rusko a Asia-Pacific. Průměrná denní produkce činila v roce 2020 přibližně 463 000 barelů ropného ekvivalentu s výrazným podílem zemního plynu. V oblasti rafinace a marketingu provozuje OMV tři rafinerie v Evropě a vlastní 15% podíl ve společnostech ADNOC Refining a ADNOC Global Trading s celkovou denní zpracovatelskou kapacitou 500 000 barelů. Kromě toho provozuje společnost přibližně 2 100 čerpacích stanic v deseti evropských zemích a také zařízení na skladování plynu v Rakousku a Německu. V roce 2020 dosáhly prodeje plynu společnosti OMV hodnoty přibližně 164 TWh. V chemickém průmyslu podniká OMV prostřednictvím své dceřiné společnosti Borealis, která je jedním z předních světových poskytovatelů pokročilých polyolefinových řešení a lídrem na evropském trhu v oblasti základních chemikálií, hnojiv a mechanické recyklace plastů. Společnost dodává služby a produkty zákazníkům po celém světě prostřednictvím společnosti Borealis a dvou společných klíčových podniků: Borouge (společně s Abu Dhabi National Oil Company nebo ADNOC se sídlem v SAE) a Baystar™ (společně s Total, se sídlem v USA). Nedílnou součástí firemní strategie společnosti OMV je udržitelnost. OMV podporuje přechod na nízkouhlíkové hospodářství a stanovila měřitelné cíle pro snížení uhlíkového zatížení i pro implementaci nových energetických a petrochemických řešení.

 

 

OMV Česká republika, s.r.o.

Společnost OMV Česká republika, s.r.o. s centrálou v Praze působí na českém trhu od roku 1991. V České republice provozuje aktuálně celkem 140 čerpacích stanic na strategických místech, a kromě prodeje špičkových paliv se zaměřuje na maximální kvalitu souvisejících služeb. Na základě filozofie značky „We Care More“ a snaze vyjít vstříc i nejnáročnějším očekáváním řidičů dochází nyní k celkové revitalizaci sítě čerpacích stanic OMV do moderního konceptu VIVA, který respektuje nejmodernější trendy v oblasti designu a komfortu. Zákazníci čerpacích stanic OMV VIVA mohou ochutnat například čerstvě připravované občerstvení, čerstvě mletou Fairtrade kávu a využít mnoha doprovodných služeb. OMV Česká republika, s.r.o. přímo zaměstnává téměř 70 lidí a prostřednictvím své sítě čerpacích stanic vytvořila více než 2 000 pracovních míst.