Nico Hülkenberg potvrzen v týmu Haas F1

Haas F1 Team získal Němce Nico Hülkenberga, aby se v roce 2023 zúčastnil mistrovství světa FIA Formule 1 po boku Dánska Kevina Magnussena.

Nico Hülkenberg (35), veterán Formule 1 se 181 starty v kariéře a vítěz závodu 24 hodin Le Mans z roku 2015 s Porsche, se příští rok vrátí ke sportu na plný úvazek s americkým týmem HAAS

 Nico strávil poslední dvě sezóny jako rezervní jezdec týmu Aston Martin F1.

Hülkenberg byl aktivní v roce 2022 v mistrovství světa FIA Formule 1 a zastupoval Sebastiana Vettela při úvodní Velké ceně Bahrajnu a znovu při Velké ceně Saúdské Arábie, ale závodník narozený v Emmerichu odstartoval svůj první start ve formuli 1 již v roce 2010 a debutoval za Williams na Grand Prix Bahrajnu po hvězdné juniorské kariéře.

Hülkenberg, šampion ve Světovém poháru motoristického sportu A1GP s týmem A1 Germany v letech 2006-07, poté vyhrál v roce 2008 Euro sérii Formule 3 a poté sérii GP2 2009 (nyní známou jako FIA Formula 2 Championship), což vedlo k rychlému přechodu na formuli. 1 pro rok 2010.

Po závodech za Williams, Force India, Sauber, Renault, Racing Point a Aston Martin nasbíral Hülkenberg ve Formuli 1 –  521 bodů za kariéru – včetně jedné pole position (Brazílie 2010), dvou nejrychlejších kol a třikrát nejlepšího čtvrtého místa. Němec má kvalifikační historii, která obsahuje 94 účastí ve 3. čtvrtletí. Kariérní maximum, sedmé místo v pořadí jezdců, přišlo s Renaultem v sezóně 2018.

 

Nico Hülkenberg

„Jsem přirozeně velmi potěšen, že mohu přivítat Nica Hülkenberga zpět do závodní role ve formuli 1 na plný úvazek,“ řekl Guenther Steiner, šéf týmu Haas F1 Team.

„Základ zkušeností a znalostí, které Nico do týmu přináší, je jasně vidět – s téměř 200 starty v kariéře ve Formuli 1 – a pověst skvělého kvalifikanta a solidního a spolehlivého závodníka. To jsou atributy, které, když je spojíte se zkušenostmi Kevina Magnussena, nám poskytnou velmi důvěryhodnou a ostřílenou sestavu jezdců, která, jak věříme, pomůže týmu posunout na startovní rošt.

„To je samozřejmě cíl a právě tato ambice podnítila Nicův návrat do Formule 1 – sdílí naši vizi a může být klíčovým hráčem spolu se zbytkem týmu při budování základů, které jsme letos položili naším návratem. do bodového boje.“

„Jsem velmi šťastný, že se v roce 2023 přesunu do závodní sedačky týmu Haas F1. Mám pocit, že jsem Formuli 1 nikdy neopustil,“ řekl Hülkenberg.

„Jsem nadšený, že mám opět příležitost dělat to, co miluji ze všeho nejvíc, a chci poděkovat Gene Haasovi a Güntheru Steinerovi za jejich důvěru. Máme před sebou práci, abychom byli schopni konkurovat všem ostatním týmům ve středu zálohy,“ dodal. a nemůžu se dočkat, až se do té bitvy znovu zapojím.“

Hülkenberg začne pracovat pro Haas F1 Team v úterý 22. listopadu a zúčastní se závěrečného testu formule 1 pořádaného v Abu Dhabi na okruhu Yas Marina – Hülkenberg pilotuje letošní VF-22 spolu s testovacím a rezervním jezdcem týmu Pietrem Fittipaldim ve druhém voze.

zdroj : www.haasf1team.com