Největší mezinárodní festival zážitkového saunování SaunaFest se uskuteční začátkem dubna v Aquapalace Praha.

Mistrovství České republiky v saunových ceremoniálech, účinkující a hosté z 12 zemí světa, saunové divadlo, freestyle s ručníky i oblíbené metličkování – vše nabídne očekávaný festival zážitkového saunování SaunaFest 2022. Akce proběhne od 7. do 10. dubna v největším Saunovém světě Aquapalace Praha a zastřeší to nejlepší ze světa saunování pro všechny fanoušky pravidelného prohřívání.

 

Jubilejní, desátý ročník představí rekordní počet českých saunérů

Největší evropský festival zážitkového saunování letos představí rekordní počet českých saunérů i více jak 100 saunových ceremoniálů, rituálů a programových ochutnávek netradičního a zážitkového saunování.

Jsme moc rádi, že jako největší Saunový svět v České republice můžeme již po sedmé hostit mezinárodní festival zážitkového saunování. Návštěvníkům nabídneme to nejzajímavější ze saunových ceremoniálů a saunamistrům dokážeme poskytnout ty nejlepší podmínky pro jejich vystoupení. Saunový srub je navíc vybaven nejmodernější technologií – světelnými i zvukovými efekty. Na novinkách rovněž neustále pracujeme. Aquapalace Praha tak dokáže poskytnout opravdu moderní zázemí pro hostování největšího evropského festivalu zážitkového saunování,“ říká generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková a dodává: „Hlavním bodem programu je již tradičně Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech. Letos mají návštěvníci SaunaFestu možnost zhlédnout 43 vystoupení, které jsou součástí oficiálního Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech a současně národní kvalifikací na Mistrovství světa AUFGUSS WM. Loni jsme na Mistrovství světa navíc vybojovali titul mistra a vicemistra světa.“

O postup na Mistrovství světa se letos utká 26 saunérů a 9 saunových týmů. Výkony soutěžících posuzuje 12-ti členná odborná mezinárodní porota. Společným cílem pořadatelů je také upozornit na benefity pravidelného saunování pro fyzické i psychické zdraví a nabídnout různé formy relaxace.

Elity světového saunování a saunové show

Stejně jako loňský SaunaFest, který do Aquapalace Praha přilákal tisíce návštěvníků, přinese i letošní jubilejní ročník výjimečné saunové zážitky. Kromě domácích mistrů se v největším Saunovém světě Česka setkají i špičkoví saunéři a odborníci z 12 zemí světa. Hosté divákům nabídnou freestyle vystoupení v panoramatické sauně a rozehrají skvělou saunovou show.

„Každoročně SaunaFest představuje nejlepší a nejúspěšnější saunéry z celého světa. Letos to bude vítěz soutěže „Modern classic Championship 2021“ a dvojnásobný mistr národního kola Aufguss WM v Itálii Michael Niedermair. Z Dánska přijede Henrik Baunkjær, úspěšný účastník MS a několikanásobný mistr Dánska.“ Uvádí Pavel Hofrichter, předseda České asociace saunérů a zakladatel a organizátor SaunaFestu.

 

Doprovodný program v saunové zahradě i panorama sauně

Mezi hlavní lákadla letošního ročníku patří oživlá saunová zahrada, na které budou umístěné saunové stany, koupací cedrový sud i mobilní sauna. Chybět nebudou ani kouřové rituály, muzikorelaxace, peelingové a beauty procedury, severské rituály a oblíbené metličkování. Organizátoři navíc myslí i na ty nejmenší a na neděli připravili dětské saunování.

 

O víkendu se představí finalisti

Sobota bude ve znamení finále soutěže jednotlivců a zahájení soutěže tymů. V neděli se pak mohou návštěvníci těšit na soutěžní ceremoniály v týmové soutěži a vyhlášení nejlepšího týmu. Součástí programu jsou také soutěže Mistr ručníku nebo Windstorm master.

Festivalový web:  www.Saunafest.cz
Vstupenky na festival najdete zde: https://www.aquapalace.cz/sekce/sauna-fest-2022/prodej.

 

PROGRAM:

čtvrtek 7.4.

První den SaunaFestu – zahajovací ceremoniál ve 12 hodin a soutěžní saunové ceremoniály saunového divadla každých 45 minut v saunovém srubu až do pozdního večera. Celá řada doprovodných programů. Freestyle program v sauně PANORAMA, saunový stany, herbal procedury a metličkování v zemní baně.  Konec otevírací doby ve 23 hodin.

pátek 8.4.

Druhý den SaunaFestu – soutěžní ceremoniály (Saunové divadlo kategorie jednotlivců) od 10:15 hodin dopoledne po 45 min. v saunovém srubu. Večerní program s hosty a vyhlášením finalistů. Po celý den Freestyle program v sauně PANORAMA, saunový stany, herbal procedury a metličkování v zemní baně.  Prodloužená otevírací doba do 24 hodin.

sobota 9.4.

Finále soutěže jednotlivců. Zahájení soutěže týmů. Po celý den opět probíhá bohatý doprovodný program. Společenský večer od 21 hodin v hale Aquapalace Praha.

neděle 10.4.

Soutěžní ceremoniály týmové soutěže. Po celý den opět probíhá doprovodný program. Vyhlášení výsledků odpoledne (15-16 hodin). Závěrečné exhibice hostů SF, uzavření akce v podvečer. Další program dle nabídky saunového světa.