Nejlepší tým na světě? Dokument „Fuksič tým“ nahlíží do zákulisí rodiny rychlostních kanoistů

Odhodlání, motivace a tvrdá práce. Tým bratrů Fuksových patří ke špičce kanoistiky, a to i přes to, že to v jejich rodinném týmu, vedeného jejich otcem a dědou, občas pěkně vře. Jak zvládají rozdílné povahy Martina a Petra, v čem je jejich rodinné pouto tak výjimečné a je to opravdu nejlepší tým na světě? Nejen to odhalí nový dokumentární snímek.

 

Ke kanoistice měl blízko odmala. Byl to jeho dědeček Josef, který ve středočeském Nymburku, odkud Martin Fuksa pochází, pomohl vybudovat kanoistický klub a vychovávat v něm potenciální české mistry světa. Jedním z nich byl i Martinův otec Petr, jenž svého času kraloval v disciplíně rychlostní kanoistiky.

 

„Zlom, který Martina naplno dostal ke kanoistice, přišel v roce 2006, kdy jeho otec vyhrál mistrovství světa,“ říká v chystaném dokumentu Josef Fuksa, který rychlostní kanoistiku i trénuje.

Právě od tohoto momentu se chtěl Martin takříkajíc potatit a dělal proto vše. Na vodě byl několik hodin denně a vizi světového úspěchu měl ve svém hodnotovém žebříčku nejvýše.

Velký vliv na jeho dosavadní kariéře má i jeho mladší bratr Petr, se kterým trénuje a aktuálně se společně připravují na letošní Letní olympijské hry.

„Chtěl jsem si splnit další sen. Chtěl jsem se nominovat do Tokia s bráchou,“ říká na úvod dokumentárního snímku Martin Fuksa, byť dodává, že někdy se v osobních i profesních názorech velmi liší.

V čem ovšem tkví jeho úspěch? Je za tím rodina, která je pro Martina psychickou i trenérskou oporou? A na jaké milníky jeden z nejslavnějších českých rychlostních kanoistů dnešní době vzpomíná? Nejen na tyto otázky odpovídá očekávaný dokument, který zpovídá důležité aktéry, jež Martinovi dopomohli ke světovému úspěchu, na autentických místech, kde se to vše rozjíždělo.

 

Fuksiš tým dokument zde:

https://www.redbull.com/cz-cs/videos/fuksa-team-martin-fuksa-kanoistika-film

 

Zdroj: SPORT INVEST

Foto z tiskovky: Vlastimil Vacek/Sport Invest

Foto z dokumentu: Jan Kasl/Red Bull Content Pool