Návštěvnost v Bardejovských kúpeľoch láme rekordy

Bardejovské kúpeľe překonaly hranici 30 000 pobytových návštěvníků. Uplynulý rok 2019 byl nejúspěšnějším v historii Bardejovských kúpeľoch, a.s. z hlediska návštěvnosti.

Návštěvnost v Bardejovských kúpeľoch

Zaznamenali zde hned několik rekordů. Překonaly hranici 30 000 pobytových návštěvníků za rok, kdy se celková návštěvnost vyšplhala až na úroveň 31 011 osob. Bylo to o 3174 osob více než v roce 2018, což představovalo nárůst o 11,4%. Informuje o tom ekonomicko-obchodní ředitelka Bardejovských kúpeľoch, a.s., Tamara Šatanková.

,, Ráda bych zdůraznila hlavně nárůst samoplatící klientely ve srovnání s rokem 2018. Letošní růst návštěvnosti v kategorii samoplátce jde celý na vrub domácí klientely a připisujeme to především příspěvku od státu k rekreaci, který využívají zaměstnanci větších podniků. Ke zvýšení přispěla i lepší ekonomická úroveň obyvatelstva a ochota Slováků utrácet finance na své zdraví a Relax.“ okomentovala situaci T. Šatanková.

Prostor pro další růst mají Bardejovské kúpeľe i v kongresové a incentivní turistice, kde zvyšují vytíženost čtyřhvězdičkového kongresového hotelu Alexander. I nyní v lednu 2020 pro klienty, kteří si rezervují pobyt přes rezervační formulář na webu hotelu, připravili dodatečnou 10% slevu z pobytu v hotelu Alexander. Potenciál růstu mu zajišťuje vysokou úroveň ubytování a služeb, výjimečná kuchyně a vlastní wellness. Bardejovské kúpeľe, a.s. pokračují i v budování značky královských lázní s využitím zrekonstruovaného historického hotelu Alžběta, ve kterém se v minulosti léčila císařovna Alžběta, zvaná Sisi. Romantika bydlení v jejím apartmá, ale i množství replik a předmětů z jejího života, stále přitahují hlavně ženské návštěvnice.

Bardejovské kúpele

Bardejovské  kúpeľe

V Bardejovských kúpeľoch  se léčí onkologické nemoci, nemoci oběhového a trávicího ústrojí, nemoci z poruchy látkové výměny a žláz s vnitřní sekrecí, netuberkulózní nemoci dýchacích cest, nemoci z povolání, onemocnění ledvin a močových cest, nemoci pohybového ústrojí a ženské onemocnění. Bardejovská minerální voda je přírodní-léčivá, slabě až středně mineralizovaná, hydrogen uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, se zvýšeným obsahem kyseliny borité. Lázně si vychutnávala nejen císařovna Alžběta, ale pobýval tu i rakousko-uherský císař Josef II. (1783), Marie Lujza, pozdější manželka císaře Napoleona (1809), ruský car Alexandr I. (1821) a polská královna Marie Kazimiera Sobieski.

Atraktivní aktivní odpočinek

Klienti si přímo v Bardejovských kúpeľoch užívají wellness a rekondiční pobyty, koupání, relax, procedury, galavečery, živou hudbu, kulinářské speciality, gurmánské lahůdky, ochutnávky a konzumace vín a množství dalších akcí. Kromě toho mají k dispozici výlety do města UNESCO – Bardejova a jeho okolí. To vše v jedinečném přírodním prostředí, v oáze klidu a čistého vzduchu plného kyslíku, s pěší zónou a lesoparkem. Doplňkové služby jsou za poplatek. Patří k nim možnost lyžování v blízkých lyžařských střediscích.  Potěší i solná jeskyně v zařízení Alžběta, kde bývala i císařovna Sisi. Pro milovníky sportu lázně nabízejí 6 tenisových kurtů, squashové hřiště, bowling bar, petang, minigolf, půjčovnu kol.

Bardejovské kúpele

Severovýchod Slovenska je atraktivní pro cestovní ruch celoročně. Zima poskytuje dostatek možností na turistické vyžití.

Více informací naleznete ZDE 

Bardejovské Kúpele – oáza pro zdraví i odpočinek