NAĎA – jediný vzpomínkový koncert Nadi Urbánkové 11. dubna 2024

Desítky zpěváků, hudebníků, moderátorů a herců – ale především jejich přátel, zavzpomíná v Lucerně na Naďu Urbánkovou. Legenda Semaforu, pětinásobná Zlatá Slavice, zpěvačka, herečka a moderátorka Naďa Urbánková po sobě zanechala řadu písní a hitů, které zasáhly několik generací. Právě ty si přijdou společně zazpívat její přátelé ve čtvrtek 11. dubna od 19 hodin do Velkého sálu pražské Lucerny. Producentem je Ságl Production.

Slavní zavzpomínají v Lucerně na Naďu Urbánkovou 

Ať je to duet Drahý můj, balada Dávám Ti dar, či legendární píseň Závidím. Naďa Urbánková vynikala nejen fantastickým hlasem, ale také upřímnou a osobitou emoční hloubkou projevu. Výjimečná byla také svým komediálním talentem, kterým bavila diváky během slavných písní Vilém peče housky, Blonďák s červenou bugatkou, Žužu a mnoha dalších. Jedinečná kombinace hluboce prožitých emocí, krásného hlasu a daru komediální nadsázky činí z Nadi Urbánkové jednu z nejvšestrannějších zpěvaček české hudební scény.

Není pro mě snadné vybrat jen jednu písničku, o které bych mohla říct, že je moje nejoblíbenější. Mám velmi ráda některé její méně známé písničky z filmu Noční Můry Nadi Urbánkové. Pak mám také moc ráda píseň Mosaznej džbán, má velmi krásný text. V neposlední řadě mám moc ráda i její humorné songy, jako Žužu nebo Vilém peče housky. Moc mě totiž baví, když si ze sebe interpret umí udělat legraci, a to máma uměla skvěle. Těším se na koncert – na kolegy, na máminy písničky, na diváky… na možnost skrze tento koncert předat její písničky dalším umělcům, tak aby vzpomínky na maminku lidem nevybledly, říká Jana Fabiánová, dcera Nadi Urbánkové.

V tomto jediném vzpomínkovém koncertu zazpívají nejslavnější písně Nadi Urbánkové lidé, kteří k ní měli blízko umělecky i lidsky.

Dle abecedy vystoupí: Eva Burešová, Michal David, Milan Drobný, Jana Fabiánová, Vladimír Hron, Karel Kahovec, René Kekely, Barbora Kodetová, Leona Machálková, Magda Malá, Václav a Jan Neckářovi, Šárka Rezková, Markéta Schimmerová, Jan Smigmator, Pavel Šporcl, Karel Voříšek a Wow Vocal Jiřího Škorpíka.

 

Diváky potěší Nadiny největší hity v hudebním nastudování Martina Kumžáka společně s vokálními aranžemi Jiřího Škorpíka. Zcela jistě zazní i historky a příběhy s Naďou od přátel, kteří ji znali a kus života s ní prožili. Zahraje Moondance Orchestra se sborem a Epoque Quartet, řídí Martin Kumžák. Režie tohoto výjimečného večera se ujal Michal Caban.

 

VSTUPENKY TICKETPORTÁL