Most na D10 je opraven o dva měsíce dříve

O dva měsíce před plánovaným termínem skončila rekonstrukce dálničního mostu na D10 u Brandýsa nad Labem a místo je nyní průjezdné bez omezení. Specialistům Skanska se podařilo stavbu zprovoznit ještě před Vánoci, na jaře bude v místě jen malé omezení na krajnici směrem na Prahu.

Původní most byl již delší dobu ve špatném stavu, jeho stav byl hodnocen stupněm 6 a musel být podepřen podpůrnou konstrukcí.

„Starý most jsme po etapách zcela zbourali a na jeho místě postavili nový ze železobetonových nosníků,“ říká oblastní manažer Skanska Jiří Červenka.

Díky výborné koordinaci prací na místě a dobré spolupráci s investorem se podařilo stavbu zkrátit ze 48 týdnů na 40 týdnů.

Zásadní bylo přitom rychlejší dokončení 3.etapy výstavby mostu, čímž odpadla nutnost dalších dopravních omezení a celkový termín se tak zkrátil o 8 týdnů. V roce 2022 bude následovat jen krátké dopravní omezení v krajnici směr Praha pro úpravu dočasného rozšíření nutného k zachování provozu v režimu 2+2 po celou dobu výstavby.

Během druhého prosincového týdne došlo k pokládce nového asfaltového souvrství, poté se dokončilo příslušenství a dopravní značení a nyní je úsek opět plně průjezdný. Součástí prací byla i oprava blízké protihlukové stěny ve směru na výjezd do Staré Boleslavi. Rekonstrukce mostu již počítala s plánovaným rozšířením dálnice D10 v tomto úseku na 3 + 3 jízdní pruhy, šířka přemosťované komunikace se v obou směrech zvětšila na 13,25 metrů.