MOL přispěl na auto rodině hendikepovaného chlapce. Díky prodeji charitativních vonítek dostal malý Lukáš šanci na lepší život

Společnost MOL Česká republika ve spolupráci s Kontem Bariéry vytvořila charitativní projekt na podporu rodin hendikepovaných dětí. Od letošního února si mohli zákazníci čerpacích stanic MOL zakoupit voňavé stromečky do auta a z každého zakoupeného vonítka putovalo v tomto období 20 Kč na nové auto pro rodinu hendikepovaného Lukáše. Sen se stal skutečností a rodina chlapce má i díky daru 120 000 Kč od společnosti MOL nový automobil a předplacenou palivovou kartou v hodnotě 5 000 Kč.

Život s hendikepem je pro všechny velmi náročný.

Malý Lukáš se narodil předčasně a poté prodělal dětskou mozkovou obrnu. Je tedy trvale připoután na vozíček a musí pravidelně navštěvovat rehabilitace. Jakýkoli Lukáškův přesun – ať už návštěva rodiny či lékařská prohlídka – byl velmi komplikovaný, a proto je adekvátní vozidlo velkým pomocníkem, aby Lukáš mohl bez problému cestovat na rehabilitace i s vozíkem. Rodina si prostorný automobil nemohla dovolit, ale díky řidičům s dobrým srdcem, projektu Konta Bariéry a společnosti MOL se teď těší z nového vozidla, které jim pomůže v náročné péči o Lukáše.

 „Vlastní auto je pro lidi s handicapem nedocenitelný, ale zároveň také nejdražší pomocník, na jehož pořízení často nedosáhnou. Každá ochota sponzorů takové lidi podpořit je proto skvělá a my jsme za ni moc rádi,“ říká ředitelka Konta Bariéry Božena Jirků.

Rodina Lukáška však není jediná, kdo potřebuje pomoc.

I Barunka se narodila předčasně, onemocněla dětskou mozkovou obrnou, a navíc se jí rozvinul těžký typ epilepsie. I přes nepříznivou diagnózu je velmi šikovná a dělá úžasné pokroky. S postupem času a jak Barunka roste, bude také ona potřebovat větší auto, do kterého se vejde zdravotní kočárek, nezbytné pomůcky a v budoucnu i vozíček.

Zakoupením voňavých stromečků, které vyrábí zdravotně postižení lidé v chráněné dílně Mont Group, je tak možné podpořit rovněž rodinu Barunky a zajistit bezpečné vozidlo i pro ni.

Zákazníci mohou charitativní stromečky i nadále zakoupit na všech servisních stanicích MOL a pokračovat v pomoci hendikepovaným dětem.