Moderní pětibojařky na ME – Barbora Rajnoch dvanáctá Anna Roubíčková devatenáctá

Nejlepšího výsledku mezi seniorkami dosáhla moderní pětibojařka Barbora Rajnoch, když na mistrovství Evropy v ruském městě Nižnij Novgorod skončila dvanáctá. Druhá Češka v závodě, Anna Roubíčková, byla devatenáctá. Mistryní Evropy se stala Litevka Serapinaiteová.

Pětadvacetiletá Rajnoch zahájila šestnáctým plaveckým časem a pokračovala průměrným výkonem v šermu, kterým si v průběžném pořadí polepšila o dvě místa.

 

„Šerm se mi úplně nepovedl. A hlavně se mi to nelíbilo,“ konstatovala sebekriticky Rajnoch. „Na začátku turnaje se Bára trochu hledala a z toho pramenily i nějaké prohry. Konec turnaje už byl v pořádku, co se týče provedení těch akcí,“ hodnotil osobní trenér Barbory Rajnoch Tomáš Janko.

Bára Rajnoch ve finálovém závodu žen na ME v moderním pětiboji – finále žen, 9. července 2021 v ruském Nizhnym Novgorodu.

Chyba přišla i v následující jezdecké disciplíně.

„Byla jsem zbytečně zbrklá. Chyba, která tam být nemusela, mohla jsem si ji odpustit,“ mrzí Rajnoch. Přesto se znovu posunula pořadím. Na startu běhu se střelbou byla třináctá. I v závěrečné disciplíně Rajnoch udržela trend mírného výsledkového posunu a konečný výsledek ještě o příčku vylepšila. „Díky bohu se běželo na asfaltu,“ kvitovala Rajnoch svůj oblíbený běžecký podklad.

„Celý den tu na to svítí sluníčko a ten asfalt má snad tisíc stupňů. Oproti Káhiře, kde jsme běželi později večer a bylo už chladněji, bylo to vedro pořád strašné,“ připomněla česká pětibojařka červnový světový šampionát v Egyptě. V Nižném Novgorodu si připsala desátý běžecký čas. „Už je to poslední závod sezóny a dala jsem do něj všechno, co šlo. Ale je cítit, že jsem dost unavená a že už potřebuji nějaké volno,“ řekla Rajnoch po konečném dvanáctém místě na mistrovství Evropy, které je jejím nejlepším výsledkem mezi seniorkami v kariéře.

Druhá Češka na startu, Anna Roubíčková, se během celého závodu potýkala s bolestí zad. „Anička tu s ní bojuje od závodu štafet a je to pro ni zásadní limit, který se dneska odrazil ve všech disciplínách snad kromě jízdy na koni,“ litoval Tomáš Janko, který je osobním trenérem i druhé české reprezentantky.

 

Zdroj: pentathlon.cz

Foto kredit: Filip Komorous/ pentathlon.cz