Mistrovství Evropy Mnichov 12. 8. 2022

Triatlon: odstartoval v Mnichově závodem žen. Nejlepší umístění si z trojice Češek připsala Tereza Zimovjanová, která obsadila 23. místo. Heidi Juránková byla 35. Petru Kuříkovou zastavil ve výborně rozjetém závodě pád na kole. V bouřlivé atmosféře se před desítkami tisíc diváků radovala z vítězství Britka Non Stanfordová.

Tereza Zimovjanova

 

Veslování:

Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek postoupili na dvojskifu lehkých vah do finále mistrovství Evropy ve veslování. Další tři české posádky dnes v bojích o medailovou účast neuspěly a čekají je starty ve finále B.

Šimánek, Vraštil

Sportovní lezení:

Adam Ondra postoupil po boulderingu do semifinále i v lezení na obtížnost. V kvalifikaci své oblíbené disciplíny obsadil první místo. Spolu s šestým mužem z loňských olympijských her si účast v nedělní soutěži zajistil i Martin Stráník. V kvalifikaci žen v boulderingu uspěla z české trojice jen Eliška Adamovská. Lezkyně, která ve čtvrtek postoupila i v obtížnosti, do semifinále prošla z 15. místa.

Adam Ondra, sportovní lezec

Dráhová cyklkistika:

Čeští dráhoví cyklisté zaznamenali v úvodní medailový den mistrovství Evropy dvě šestá místa. Postaraly se o ně Petra Ševčíková ve scratchi a trojice mužů Tomáš Bábek, Martin Čechman a Matěj Bohuslávek v týmovém sprintu.