Markéta Davidová ovládla úvodní závod Světového poháru a jde do žlutého!

Trenér Egil Gjelland v pátek večer předpověděl, že uvidíme krásný a férový závod. A že je velká šance uspět. Trefil se, stejně jako Markéta Davidová.

Mistryně světa z Pokljuky se dostala do vedení po druhé střelbě a už ho nepustila.

Se čtyřmi nulami zvítězila s obrovským náskokem minuty a 18 sekund na druhou Rakušanku Hauserovou. Třetí Němka Denise Herrmannová byla o dalších pět sekund zpět.

Česká biatlonistka tak potvrdila střeleckou fazónu z předsezónních závodů a zároveň ukázala, že je na tom dobře i běžecky. Měla desátý čas. Ve Světovém poháru triumfovala potřetí.

Vítězství v prvním závodě sezóny znamená žlutý trikot pro nedělní sprint. Davidová ho oblékne pět let po Gabriele Soukalové

Snad první z mnoha medailí v této sezóně

Druhý nejlepší výsledek ve vytrvalostním závodě v kariéře si připsala 33. Lucie Charvátová. Mrzet jí můžou dvě chyby na závěrečné stojce, celkově přičítala čtyři trestné minuly. A podobně jako Davidová dobře běžela, patřil jí 19. čas.

Další tři české reprezentantky na body nedosáhly. Jessica Jislová (4 chyby) skončila 58., Tereza Vinklárková (3 chyby) 63. a Eva Puskarčíková (4 chyby) 69.

 

zdroj text a foto :