Kraulařka Seemanová potřetí českou plavkyní roku

Nejlepší českou plavkyní roku 2022 se stala kraulařka Barbora Seemanová (na vyhlášení nebyla, je na soustředění v Rakousku). Na ocenění za sezony 2018 a 2021 navázala trofejí za tu loňskou. V bazénovém plavání za ní skončily dvě finalistky mistrovství Evropy v dlouhém bazénu, Kristýna Horská a Simona Kubová.

S kariérou rozloučil dlouholetý reprezentant a účastník tří olympiád Jan Micka.

Nejlepším juniorem byl vyhlášen Daniel Gracík, majitel dvou stříbrných medailí z loňského mistrovství světa této věkové kategorie. Dálkovým plavcům kraluje Lenka Štěrbová, nejlepším skokanem do vody je stejně jako loni Michal Navrátil. Ocenění v synchronizovaném plavání znovu získala Karolína Klusková, tentokrát s Anetou Mrázkovou, s níž byla jedenáctá na mistrovství Evropy.

Jedinečnou kolekci vlastního návrhu plavek představil Ondra Gemov. Moderátor ho svlékl z kalhot a on předvedl troje plavky, které měl na sobě.

„Má poznávací znamení jsou tetování, která jsou dost výrazná. A co se designu plavek týče, je dělaný dle reálných tetování, která mé tělo zdobí,“ vysvětloval plavec.

A jaké motivy ze svého těla si Gemov pro svou kolekci vybral?

„Vlk byl moje první velké tetování. Havran mě ze všech nejvíce bolel. Oko s včelou jsem si nechal udělat úplně spontánně,“ prozradil Gemov o jednotlivých motivech, které zdobí plavky, ručníky a batohy.

foto:Iva Roháčková