Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – XVI.

Krátké zprávy: 20. 2. Peking 2022

 

Ve 13:00 SEČ začne slavnostní zakončení her, při němž českou vlajku ponese rychlobruslařka Martina Sáblíková, stejně jako ve Vancouveru před dvanácti lety.

 

  • V pro nepřízeň počasí odloženém, na OH v Pekingu až na neděli, lyžařském závodu smíšených družstev v paralelním slalomu vypadli Češi, ve složení Tereza Nová, Elese Sommerová, Kryštof Krýzl a Jan Zabystřan, v prvním vyřazovacím kole 1:3 s Francií. Závod ovládli Rakušané.
  • Pro český čtyřbob skončil olympijský závod po třech jízdách. Na 21. místě chybělo posádce Dominik Dvořák, Jan Šindelář, Jakub Nosek, Dominik Záleský k postupu mezi dvacítku účastníků finálového kola 29 setin sekundy. Češi zopakovali výsledek z Pchjongčchangu, kde byl místo Záleského členem týmu Jaroslav Kopřiva.

  • Běžkyně na lyžích jely třicetikilometrový maraton volnou technikou. Z českých běžkyň se nejlépe umístila na 21. místě Kateřina Janatová, Petra Hynčicová byla 41., Petra Nováková závod nedokončila. V mrazivých podmínkách byla nejlepší opět Norka Therese Johaugová, která si z Pekingu odveze tři zlaté.

    • Finští hokejisté porazili Rusy 2:1 a poprvé ve své historii slaví olympijské hokejové zlato.

Foto zdroj:  Český olympijský tým