Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – XIV.

Krátké zprávy: 18. 2. Peking 2022

 

  • Markétě Davidové už podruhé na olympiádě v Pekingu unikla medaile o jednu ránu. První smolnou záležitost přešla biatlonistka s humorem, při druhé už byla psychicky zničená. Závod s hromadným startem rozhodovala poslední střelba, při které 25letá závodnice udělala dvě chyby a pak běžecky nestačila na konkurenci.
  • Lucie Charvátová sice po první střelbě byla bezchybná a posunula se průběžně na jedenácté místo. Zbytek závodu se jí ale ani běžecky, ani střelecky moc nevyvedl a skončila na 28. místě.
  • Michal Krčmář si na začátku závodu vedl vcelku dobře a držel se v první dvacítce. V poslední střelbě ale třikrát chyboval a skončil 21.
  • Krasobruslaři Jelizaveta Žuková a Martin Bidař po jízdě kterou podstatně ovlivnily dva pády v krátkém programu sportovních dvojic obdrželi jen 54,64 body.
  • Slovenští hokejistéhráli o postup do finále olympijského turnaje. Po první třetině s favorizovanými Finy prohrávali 0:1. I když měli po většinu zápasu převahu a vytvořili si mnoho šancí, nakonec se jim vyrovnat nepodařilo. Suomi navíc přidali gól v závěru do prázdné brány. Zápas tak skončil 0:2. V sobotu si tak zahrají o bronz.

 

Foto zdroj: FB Český olympijský tým