Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – XII.

Krátké zprávy: 15. 2. Peking 2022

 

  • Ester Ledecká v úterý druhou medaili na letošních olympijských hrách nezískala. V lyžařském sjezdu na druhém a třetím mezičase vedla před později bronzovou Italkou Nadiou Delagovou, ale pak chybovala a závod dokončila s velkou ztrátou na 27. místě. Vyhrála mistryně světa Švýcarka Corinne Suterová, která porazila o 16 setin sekundy obhájkyni olympijského zlata, Italku Sofii Goggiaovou, jež se na vrchol sezony vrátila zhruba tři týdny po zranění kolena. Za Ledeckou se na 28. a 29. místě seřadily další české závodnice Tereza Nová a Barbora Nováková.
  • V kombinaci velkého můstku a běhu na 10 kilometrů finišoval nejlepší z Čechů Jan Vytrval na 18. místě, zbylí členové českého kvarteta skončili ve třetí desítce – 29. Ondřej Pažout, 30. Lukáš Daněk i 27. Tomáš Portyk, který se musel v závěru závodu vracet na správnou trať.
  • Životní vystoupení předvedla krasobruslařka Eliška Březinová, která je po krátkém programu na překvapivém 12. místě.
  • Dvojbob Dominik Dvořák, Jakub Nosek obsadil v olympijském závodě v Jen-čchingu 15. místo. Kompletní stupně vítězů obsadili Němci, zlato z Pchjongčchangu obhájil favorit Francesco Friedrich.
  • Výhra ve skupině nad ruským hokejovým výběrem dávala naději, že by čeští hokejisté přece jen mohli v Pekingu hrát o medaile. Ale přišlo fiasko. Tým Filipa Pešána v Pekingu končí už v kvalifikaci play-off po porážce 2:4 od Švýcarů. Vzhledem k tomu, že nepostoupili mezi nejlepších osm týmů turnaje, jde o nejhorší výsledek v historii národního týmu pod pěti kruhy.
  • Čeští biatlonisté v olympijské štafetě ani nedojeli do cíle. Kvarteto Jakub Štvrtecký, Mikuláš Karlík, Adam Václavík a Michal Krčmář skončilo v Pekingu na 19. místě. Přesnější by bylo mluvit jen o trojici, finišman Krčmář se totiž do závodu nedostal. Poté, co Štvrtecký a Václavík museli každý na dvě trestná kola, byli Češi staženi kvůli předjetí o kolo.

Foto zdroj: Facebook Ester Ledecká, Český olympijský tým a Česká hokejová reprezentace

 

ZOH 2022 výsledky českých sportovců