Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – XII.

Krátké zprávy: 16. 2. Peking 2022

 

  • Biatlonistky ve štafetě na 4x 6 km Eva Puskarčíková, Lucie Charvátová, Jessica Jislová a Markéta Davidová postupně klesly a po třetí předávce jely sedmé v pořadí. Ještě hlouběji spadla česká čtveřice na posledním úseku poté, co Charvátová na poslední položce netrefila čtyřikrát jeden terč a musela na trestné kolo. V cíli tak Češkám patřilo celkové 8. místo.
  • Velmi nemilosrdné podmínky na olympiádě v Pekingu musí zvládat všichni sportovci, kteří bojují o medaile venku v horách. Teploty se pohybují hluboko pod bodem mrazu a těla olympioniků dostávají zabrat ještě více než normálně. Například v biatlonu o víkendu zkolabovala v cíli stíhacího závodu Norka Ingrid Landmark Tandrevoldová, ve středu pak vystrašila diváky během štafety hned na prvním úseku Švýcarka Irene Cadurischová.
  • Pětatřicetiletý Kryštof Krýzl nedokončil slalom ani na své čtvrté olympiádě a nenavázal na 19. místo z obřího slalomu v těžkých podmínkách v Číně. Pro Jana Zabystřana dnešní závod skončil také po půl minutě jízdy a ze čtyř individuálních startů ve středisku Jen-čching byl klasifikován jen v superobřím slalomu, v němž skončil pětadvacátý.
  • Finále sprintu dvojic na ZOH bude bez české účasti. Luděk Šeller a Michal Novák skončili ve svém semifinále sedmí a nemají šanci na postup. Ani Katerina Janatová a Petra Hynčicová nepostoupily do finále klasického sprintu dvojic, ve svém semifinále byly osmé.
  • Michaela Hrůzová v short tracku dojela ve finále B poslední a na olympiádě bere skvělé 14. místo.
  • Slovenský útočník Juraj Slafkovský je v 17 letech nejlepším střelcem olympijského turnaje. V pěti utkáních dal pět gólů. Skóroval i ve čtvrtfinále a Slovensko pomohl senzačně dostat do semifinále! Naši bývalí federační partneři porazili USA 3:2 v nájezdech a zahrají si o medaile. „Snad nějakou domů přivezeme,“ přeje si hokejový supertalent, kterého letos čeká draft NHL.

Slovenští hokejisté ve čtvrtfinále zdolali Američany 3:2 po nájezdech a po 12 letech si zahrají o medaile.

Foto zdroj: FB Český olympijský tým, FB Hockey Slovakia