Krátké zprávy z ZOH Peking 2022 – XI.

Krátké zprávy: 14. 2. Peking 2022

 

  • Skokanská soutěž družstev na velkém můstku skončila pro český tým už prvním kolem. Čtveřice Viktor Polášek, Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek a Filip Sakala obsadila devátou příčku se ztrátou 87,5 bodu na Švýcarsko, které zabralo poslední postupovou osmou pozici.
  • Natálie a Filip Taschlerovi nastoupili do volného tance ze sedmnácté pozice v rytmických tancích. Už to byl úspěch a v další části soutěže ho ještě vylepšili. Předvedli vydařený program s minimem chyb. „Konečně to, co jsme trénovali,“ líčili. Získali za něj 101,10 bodu a poskočili na 16. místo.

  • Poslední šanci zajet si v Pekingu olympijské finále měla snowboardistka Šárka Pančochová. Jenže podobně jako ve slopestylu a v U-rampě ji ani tentokrát v Big Airu nevyužila a obsadila 14. místo. Od postupové dvanácté pozice ji dělilo 4,5 bodu.
  • Bobisté Dominik Dvořák a Jakub Nosek jsou po dvou jízdách dvanáctí. Do závodu dvojbobů vstoupili patnáctou příčkou v první jízdě, ve druhé však zaznamenali jedenáctý čas a v průběžném pořadí se posunuli o tři místa.

  • V posledním tréninku před úterním sjezdem zajela Ester Ledecká sedmý nejrychlejší čas, ovšem minula jednu z branek. Chybu na trati udělalo i dalších osm sjezdařek, ale v tréninku se i nečisté jízdy nechávají ve výsledcích. Tereza Nová se ztrátou 5,29 sekundy na nejlepší obsadila 41. místo, Barbora Nováková zaostala na 44. příčce o 8,84 sekundy.

Foto: ČOV/Český olympijský tým

ZOH 2022 výsledky českých sportovců